Acasă Local Spărgători de maşini, prinşi în flagrant

Spărgători de maşini, prinşi în flagrant

-

Doi doljeni şi un mehedinţean au fost reţinuţi miercuri în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj după ce au fost prinşi că au spart o maşină. Numai unul dintre ei a rămas după gratii.

Lucrătorii postului de poliţie din Breasta, aflaţi în patrulare în localitate în jurul orei 3.00, i-au prins în flagrant pe Ionuţ Safta, Daniel Mara şi Adelin Vînătoru, toţi de 21 de ani, care, cu chei potrivite, au furat un radiocasetofon şi mai multe bunuri dintr-un autoturism Dacia 1310 aparţinând unei femei din comună. După spargerea maşinii, cei trei tineri au încercat să fugă într-o Dacie 1310, proprietatea lui Vînătoru. Poliţiştii au identificat automobilul în trafic, l-au oprit şi au reuşit să recupereze prejudiciul.

În urma verificărilor ulterioare, oamenii legii au stabilit că Adelin Vînătoru nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, astfel că în dosarul penal deschis împotriva sa, pe lângă infracţiunile de furt calificat şi complicitate la furt a fost adăugată şi acuzaţia de a fi condus un autoturism pe drumurile publice fără permis. Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, potrivit subcomisarului Adi Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Instanţa a respins propunerea de arestare formulată împotriva lui Ionuţ Safta şi Adelin Vînătoru, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate, însă Daniel Mara a primit mandat pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit procurorei Greta Chiurtu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acesta din urmă avea antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU