Acasă Local Dolj Alertă în Dolj, după dispariţia armelor de la Ciorogârla

Alertă în Dolj, după dispariţia armelor de la Ciorogârla

-

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a instituit starea de alertă după ce, miercuri, sigiliul unui depozit de arme din UM 01916 Ciorogârla, judeţul Ilfov, a fost găsit rupt. În aceeaşi zi, procurorii militari au început inventarierea armamentului din depozit, pentru a stabili dacă au fost sustrase arme sau muniţie, şi îi audiază pe lucrătorii unităţii militare. Din primele verificări, s-a stabilit că persoanele care au spart depozitul au intrat în incintă după ce au rupt sigiliul şi lacătele, pe care le-au pus înapoi, astfel încât să nu se observe la un control de rutină. Ultima verificare a fost făcută vinerea trecută. Parchetul Militar a comunicat că, în acest caz, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn.

În aceeaşi zi, toate structurile operative şi informative ale MAI au declarat starea de alertă de gradul I. Au fost organizate filtre de poliţie în toate judeţele din jurul Capitalei, iar în gările, autogările şi aeroporturile din Bucureşti s-au luat măsuri sporite de siguranţă. Starea de alertă a fost extinsă şi în alte judeţe, astfel că, încă de miercuri seară, în Dolj au fost instituite filtre pe cele două drumuri dinspre Bucureşti către Craiova, respectiv în zona Metro şi Uzina Ford, care verifică autovehiculele cu numere de Bucureşti care intră în localitate. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că poliţiştii sunt implicaţi în activităţi complexe, de la instalarea de filtre permanente şi investigaţii până la culegerea de informaţii care ar putea să conducă la identificarea autorilor spargerii depozitului.

ȘTIRI VIDEO GdS

27 COMENTARII

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...