14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Pod luat de ape

Un pod de pe drumul judeţean 607, ce face legătura între Drobeta Turnu Severin şi comuna Şimian, a fost acoperit de ape ieri-dimineaţă. Ploile abundente din ultimele 48 de ore au făcut ca râul Topolniţa să iasă din matcă. Apele învolburate măsoară peste un metru pe DJ607, iar cei mai afectaţi sunt navetiştii şi elevii unei şcoli generale din satul Cerneţi.

Întrucât precipitaţiile continuă, tuburile şi pilonii podului de pe Topolniţa riscă să cedeze.

„Am interzis circulaţia în zona podului de la Cerneţi pentru evitarea eventualelor evenimente neplăcute, din cauza ploilor din ultimele zile, şi am dirijat traficul pe o rută ocolitoare. Dacă va fi nevoie, vom amplasa şi semne cu trecerea interzisă", a declarat Claudiu Bebec, subcomisar IPJ Mehedinţi.

Localnicii din Şimian şi elevii au făcut cale întoarsă, renunţând să mai meargă la serviciu, respectiv cursuri.

„De azi-dimineaţă (ieri-n.r.) nu mai circulă nimeni pe aici, nici nu se mai vede podul de apă, care a ajuns şi în stradă. Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, la fiecare ploaie rămânem izolaţi", a spus un localnic.

„Din păcate, ploaia ne dă din nou bătaie de cap, iar cei afectaţi sunt oamenii. Am făcut deja toate demersurile şi, începând de mâine (astăzi-n.r.), dacă ploaia ne va permite, vom demara construcţia unui nou pod. Pe durata lucrărilor vom transporta copiii la şcoală cu un microbuz al primăriei", a spus primarul comunei Şimian, Ion Ghinescu.

Cei 40 de elevi care fac naveta între localităţile Cerneţi şi Şimian, dar şi părinţii acestora va trebui să aştepte retragerea apelor pentru a-şi relua activităţile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS