25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubprefecţii Oltului

Subprefecţii Oltului

Subprefecţii Oltului au fost propuşi vineri de organizaţia judeţeană a PD-L. Funcţia de prefect va reveni PSD, însă nu a fost anunţat încă oficial reprezentantul guvernului în Olt. Cele două formaţiuni politice au stabilit, în schimb, cum vor împărţi şefia instituţiilor judeţului.

 

Cei doi subprefecţi ai judeţului Olt au fost propuşi vineri, în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PD-L. Ei sunt actualul subprefect Virgil Panduru şi omul de afaceri Marian Chitea. Cei doi au fost aleşi după votul consultativ preliminar al primarilor PD-L din Olt. Organizaţia judeţeană a partidului a decis că Panduru se va ocupa în continuare de legalitatea actelor, iar Chitea, de instituţiile judeţene. Primul a fost numit subprefect în 2006. Anterior, el a fost consilier juridic la Prefectura Olt, avocat al Baroului Olt şi secretar general al prefecturii. Marian Chitea a fost şeful Serviciului de integrare europeană din consiliul judeţean pe vremea când preşedinte al instituţiei era Marin Ionică. El este patronul SC CPT Consulting Company SRL Slatina, firma care a proiectat cele 600 de locuinţe realizate în cartierul Zahana din Slatina.

 

Algoritm de împărţire a funcţiilor

 

Dacă subprefecţii judeţului au fost deja aleşi de PD-L, organizaţia PSD nu a anunţat încă oficial viitorul prefect. Vicepreşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că nu se ştie nici măcar data la care se va face numirea. „Nu ştiu nimic, pentru că Guvernul României va numi prefectul. Nu ştiu nici data la care se va anunţa numele noului prefect“, a spus Stănescu.

După ce s-au vehiculat, pe rând, mai multe nume ale reprezentantului guvernului în Olt, acum, surse din cadrul partidului spun că a rămas o singură persoană în cărţi pentru această funcţie. Este vorba de Dan Şarpe, director la societatea de construcţii a senatorului Ion Toma, SC Scadt SA. Actualul subprefect Marin Grigore, despre care s-a vorbit că ar fi vrut şefia Prefecturii Olt, preferă un post la Bucureşti sau în judeţul său natal, Giurgiu, iar despre Ion Bozgă se vorbeşte că ar primi o funcţie de conducere în cadrul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), la centru.

Deşi nu s-a anunţat oficial noul prefect, cele două partide, PSD şi PD-L, au stabilit deja modul în care vor împărţi şefia instituţiilor judeţene. PSD va alege primul o instituţie care, după toate probabilităţile, va fi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt. Apoi, PD-L va alege două instituţii la care va pune şefi. Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi APIA se numără printre favorite. În continuare, PSD va alege alte două, PD-L – două şi tot aşa, până la epuizarea tuturor instituţiilor judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS