14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManta „tras de urechi“ pentru că face declaraţii anti-Morega

Manta „tras de urechi“ pentru că face declaraţii anti-Morega

Vicepreşedintele PNL Gorj, Pantelimon Manta, va fi pus în discuţia Biroului Politic, după criticile pe care i le-a adus liberalului-şef Dan Ilie Morega, fostul deputat afirmând, între altele, că este timpul ca Morega să se retragă de la şefia partidului.

 

Vicepreşedintele liberalilor gorjeni, Pantelimon Manta, va trebui să dea explicaţii în faţa partidului pentru criticile aduse în ultima perioadă liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Între altele, el i-a reproşat lui Morega faptul că a folosit partidul doar pentru a-şi atinge scopurile personale şi că este timpul ca o persoană mai tânără să vină în fruntea filialei judeţene a PNL. Şi alte voci din cadrul formaţiunii s-au pronunţat pentru debarcarea lui Morega de la cârma liberalilor gorjeni, „răzmeriţa“ unui grup de lideri din cadrul organizaţiei judeţene apărând cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al PNL. Mandatul preşedintelui actual expiră în vară, fiind necesară organizarea de alegeri pentru desemnarea unui nou lider. La alegerile trecute, Dan Ilie Morega a ieşit învingător în faţa contracandidatului său de la Peştişani, primarul Florin Pavel. Recent, unul dintre membrii Biroului Politic al PNL Gorj care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru şefia filialei este alt vicepreşedinte, respectiv Gheorghe Orzan, fostul şef de campanie al liberalilor la alegerile parlamentare.

 

Morega nu suportă criticile

 

În ceea ce priveşte reproşurile care îi sunt aduse şi declaraţiile fostului deputat, liberalul-şef Dan Ilie Morega a afirmat că Manta va fi tras la răspundere pentru că a încălcat statutul partidului. Liderul PNL Gorj s-a ferit să susţină varianta excluderii din partid a lui Manta, menţionând că oricine este liber să candideze la şefia formaţiunii, şi că vicepreşedintele „va fi tras de urechi“. „Dacă domnul Manta continuă discuţiile în afara partidului, încalcă statutul, iar acesta prevede sancţiuni pentru cei care au un asemenea comportament. Noi putem discuta orice în cadrul partidului, dar nu în afara acestuia. Ne putem rezolva problemele în interior. Statutul va fi aplicat: pentru mine, pentru Domnia sa şi pentru alţii. Mai sunt câteva luni până la alegerile pentru desemnarea unui nou preşedinte şi poate să se înscrie toată lumea: şi domnul Manta, şi domnul Păsărin, şi domnul Răuţ. Nu trebuie privită cu patimă această problemă. Domnul primar Pavel de la Peştişani a candidat împotriva mea şi a fost cel mai aprig adversar şi nu i-am purtat niciodată ranchiună pentru acest lucru. Pe domnul Manta nu-l excludem din partid, ci îl vom trage de urechi. Pune neîmplinirile personale – a pierdut alegerile parlamentare, chiar la el, la Novaci – în spatele partidului. Trebuie să îşi facă o autocritică severă, nu să îi critice pe alţii“, a declarat Dan Ilie Morega, rămas cu principiul autocriticii din perioada în care era un lider de temut al PCR, la nivel local. Acesta a ajuns în PNL după o excursie prelungită pe la mai multe partide, între care ApR şi PRM.

 

Primarii din Colegiul I nu-l bagă în seamă

 

Dacă la partid are din ce în ce mai mulţi contestatari, care nu-l mai vor preşedinte, Morega nu se înţelege nici cu primarii din Colegiul uninominal I, unde a fost ales deputat. Acesta reuneşte 18 primării din nordul judeţului Gorj, iar Dan Ilie Morega le-a propus edililor să se asocieze pentru a putea întocmi proiecte cu finanţare europeană: „Am făcut o scrisoare către toţi primarii din Colegiul I, în care le solicitam colaborarea pentru înfiinţarea unei asociaţii care să deruleze activităţi pentru atragerea de fonduri europene. Am trimis scrisoarea la cei 18 primari din localităţile Colegiului şi la încă patru din afara acestuia. Din 22 nu mi-au răspuns decât şapte. Ce să le fac, să-i conving să colaborăm? Să iau un par, să le sparg capul? Eu sunt dezarmat şi dezamăgit de lipsa lor de reacţie. Au răspuns de la Runcu, Padeş, Godineşti şi alţi câţiva. Restul, nimic!“, a afirmat preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS