22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArdelean a demisionat de la DGIPI

Ardelean a demisionat de la DGIPI

Chestorul Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea“, şi-a prezentat ieri demisia de onoare din funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), în care fusese numit de fostul ministru al internelor, Gabriel Oprea.

Ardelean susţine, printr-un comunicat de presă, că a vrut să-şi dea demisia încă de la debutul scandalului iscat de desemnarea lui în fruntea fostei „Doi şi un sfert“, dar că ministrul Oprea, cu care s-a întâlnit de trei ori, nu i-a acceptat-o. Chestorul mai precizează că, de aproape trei ani, nu l-a văzut şi nu a mai comunicat cu preşedintele Băsescu.

Ardelean mai afirmă că România este formată din „numeroase câmpuri difuze de influenţă, unele dintre ele cu tendinţe de a concura cu autorităţile de stat pentru a gestiona puterea în România, folosind o gamă spectaculoasă de infrastructură umană şi financiară“. „Atenţie că în poliţie, serviciile de informaţii şi în Parchete sunt zeci de Virgil Ardelean şi de Vulpi“, îşi încheie acesta comunicatul de presă.

Tot ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că partidul va propune până mâine o persoană pentru conducerea Ministerului de Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII