12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii au rămas fără CASCO

Poliţiştii au rămas fără CASCO

Poliţiştii doljeni vor plăti din salariu daunele produse din vina lor maşinilor de serviciu, pentru că, de la 1 ianuarie, nici un autoturism aparţinând IPJ Dolj nu mai este asigurat CASCO.

 

Criza financiară care se face resimţită şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a dus, pe lângă acumularea de datorii la diferiţi furnizori de utilităţi sau telefonie sau reducerea cotei de benzină, şi la renunţarea la poliţele CASCO pentru autoturismele din dotare. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, odată cu 31 decembrie, când a expirat contractul de leasing pentru cele 180 de Dacii Logan din parcul auto al IPJ, maşinile respective nu mai sunt asigurate CASCO. „Până la 31 decembrie firma de leasing suporta asigurările şi reviziile, însă, după expirarea contractului, nu s-au mai făcut decât poliţe RCA pentru autoturisme. Acum funcţionăm pe bugetul lunii decembrie 2008, în care nu au fost alocaţi bani pentru CASCO. Dacă în bugetul pe acest an se vor aloca bani şi pentru acest lucru, vom asigura autovehiculele“, a explicat comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.

Nici pentru restul de 110 maşini de alte mărci din dotarea IPJ Dolj nu sunt bani pentru asigurările CASCO, „vinovat“ fiind tot bugetul pentru acest an, care întârzie. În aceste condiţii, poliţiştilor nu le rămâne decât să fie atenţi când sunt la volan, altfel ei fiind cei care suportă cheltuielile de reparaţii ale maşinilor de serviciu dacă le-au lovit din vina lor.

 

„Să respecte regulile de circulaţie“

 

Conducerea IPJ Dolj a precizat că dacă poliţiştii respectă regulile de circulaţie nu au de ce să îşi facă griji. „Trebuie să fie atenţi la volan şi să nu fie implicaţi în accidente de circulaţie, mai ales acum, când maşinile nu mai sunt asigurate CASCO. O prioritate pentru ei este să respecte regulile de circulaţie“, a mai declarat comisarul-şef Nicuşor Badea.

În cazul unui accident în care a fost implicat un poliţist doljean, colegii săi de la Rutieră trebuie să stabilească vinovatul. Dacă se stabileşte că de vină a fost poliţistul, acesta va fi cercetat administrativ şi va fi sancţionat. Următoarea etapă este analizarea incidentului în cadrul unei comisii, care va stabili şi care este modul de recuperare a pagubei. Dacă poliţistul era în misiune şi a lovit maşina din cauza unui eveniment, acestuia nu îi vor fi opriţi banii din salariu, ci autoturismul va fi reparat cu banii Inspectoratului. Dacă se va dovedi însă că poliţistul a lovit maşina din neatenţie sau după ce a încălcat o regulă de circulaţie, acesta va plăti daunele din buzunar.

 

Poliţişti sancţionaţi

 

În anul 2007, 212 poliţişti din cadrul IPJ Dolj au fost sancţionaţi de colegii lor de la Rutieră. Cei mai mulţi au fost amendaţi sau au rămas fără permisul de conducere pentru depăşirea vitezei legale, dar şi pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau vorbitul la telefon la volan. În majoritatea cazurilor, poliţiştii se aflau în maşinile personale şi în afara serviciului atunci când au fost surprinşi greşind în trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII