9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIoana Călinescu, protejata subprefectului Arjoca

Ioana Călinescu, protejata subprefectului Arjoca

Ioana Călinescu, şefa Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Prefecturii Gorj, a reuşit să-şi păstreze funcţia mulţumită subprefectului Sorin Marian Arjoca, acesta refuzând să semneze ordinul de suspendare a acesteia din funcţie. Prefectul de Gorj, Victor Banţa, este cel care a emis ordinul, la propunerea Comisiei de disciplină. „Eu nu am făcut altceva decât să dau curs propunerii pe care a făcut-o Comisia de disciplină. Este decizia dumnealui că nu a semnat ordinul şi este răspunzător de ceea ce face. Eu am dorit să las comisia să-şi facă datoria“, a spus prefectul Victor Banţa.

Şefa Serviciului de Verificare a Legalităţii a contestat însă numirea ca preşedinte al comisiei a lui Liviu Diaconescu, directorul Direcţiei de Verificare a Legalităţii, şeful ierarhic al acesteia, pe motiv că este incompatibil. S-a luat decizia înlocuirii lui Liviu Diaconescu cu Daniel Bivolaru, şeful Corpului de Control al Prefectului.

Ioana Călinescu speră însă într-o schimbare a situaţiei sale odată cu numirea în fruntea prefecturii a fostului senator PSD Ion Florescu.

Ea a intrat în atenţia opiniei publice, în toamna anului trecut, după ce conducerea prefecturii a făcut cunoscut faptul că aceasta a făcut parte din şase comisii tehnice de organizare a alegerilor locale, ceea ce însemna că zilnic lucra peste 40 de ore. Conducerea Prefecturii Gorj a sesizat Parchetul în legătură cu aceste aspecte, iar procurorii au deschis un dosar penal care este în lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS