27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 253 de milioane de euro

Încă 253 de milioane de euro

Comisia Europeană va dubla de la 2% la 4% valoarea avansului pentru proiecte structurale în 2009, ceea ce va însemna o creştere de la 515 la 768 de milioane de euro pentru România, a declarat ieri premierul Emil Boc, însă preşedintele CE a subliniat nevoia de a îmbunătăţi gestiunea fondurilor UE.

„Pentru 2009, avansul care trebuia să-l primească România era de 515 milioane de euro, iar acum va fi de 768 de milioane de euro. De aceea şi mecanismele interne pe care le-am pus la dispoziţie vor fi tocmai pentru a fructifica această capacitate de absorbţie a fondurilor comunitare“, a menţionat Boc.

Accelerarea finanţărilor UE în 2009, an marcat de criza economică, a fost unul dintre subiectele principale abordate de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc în discuţiile avute ieri la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Preşedintele CE a atras însă atenţia că România trebuie să-şi „îmbunătăţească şi capacitatea de gestiune a fondurilor structurale“, recomandând, de asemenea, simplificarea procedurilor interne în aprobarea acestor proiecte. El a precizat că a discutat cu delegaţia română modalităţile de ieşire din criză, subliniind necesitatea de a „îmbunătăţi alocarea fondurilor publice“ şi nevoia de „politici fiscale prudente“ în România.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS