20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte ştiri

Oddo vrea să rămână la Bayern

Internaţionalul italian Massimo Oddo, care a fost împrumutat un sezon de AC Milan la Bayern München, a declarat că este dispus să accepte un transfer definitiv la campioana Germaniei în cazul în care cele două cluburi ajung la un acord. „Împrumutul meu se termină în vară, dar eu mă simt foarte bine la München şi aş dori să rămân la club. Sunt conştient că acest lucru nu depinde doar de mine, mai trebuie ca şi cele două conduceri să ajungă la o înţelegere“, a afirmat fundaşul de bandă dreaptă. Managerul general al formaţiei bavareze, Uli Hoeness, a spus că o decizie definitivă în cazul lui Oddo va fi luată, cel mai probabil, la sfârşitul lunii martie. Fotbalistul de 32 de ani a fost adus în vară de Bayern pentru a-l înlocui pe internaţionalul francez Willy Sagnol, indisponibil până la finalul stagiunii din cauza unei accidentări la genunchi. Acesta a mai jucat în cariera sa la echipe precum Napoli, Verona sau Lazio.

Ionuţ NICA

 

Meciuri amânate în Anglia din cauza vremii

Meciurile Portsmouth – Manchester City şi Fulham – Blackburn, contând pentru etapa a 21-a din Premier League, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, începând cu ora locală 17.00, au fost reprogramate întrucât suprafaţa de joc de pe cele două arene a fost impracticabilă. Observatorul numit de Federaţie să asiste la partida Portsmouth – Manchester City a decis ca întâlnirea să fie reprogramată, deoarece jucătorii erau supuşi riscului de a se accidenta din cauza gazonului îngheţat. În noaptea de vineri spre sâmbătă s-a înregistrat o temperatură de -7 grade Celsius la niveul suprafeţei de joc de pe arena „Fratton Park“. La fel s-a întâmplat şi în cazul meciului de la Londra dintre Fulham şi Blackburn. Din etapa a 21-a a campionatului Angliei s-au jucat până la urmă şase partide, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: Aston Villa – West Bromwich 2-1 (C. Davies ‘18, Carson ‘41-autogol / J. Morrison ‘49), Arsenal – Bolton 1-0 (Bendtner ‘84), Everton – Hull City 2-0 (Fellaini ‘18, Arteta ‘45+1), Middlesbrough – Sunderland 1-1 (A. Alves ‘45 / K. Jones ‘82), Newcastle – West Ham 2-2 (Owen ‘19, Carroll ‘78 / Bellamy ‘29, C. Cole ‘55), Stoke – Liverpool 0-0.

Ionuţ NICA

 

Scandal în arbitrajul brazilian

Mai mulţi arbitri de elită din Brazilia îl acuză pe preşedintele Comisiei de arbitri, Sergio Correa, că a organizat o veritabilă piaţă, cu vânzări-cumpărări de ecusoane FIFA, un caz concret dând naştere unui mare scandal în fotbalul din această ţară.

Correa i-a dat dispoziţie arbitrului Djalma Beltrami să-şi depună ecusonul FIFA, în schimbul unei compensaţii financiare, pentru a vinde, mai departe, locul pe lista forului mondial altui arbitru, potrivit denunţului făcut de preşedintele Sindicatului arbitrilor din Rio de Janeiro, Jorge Fernando Rabello, într-o scrisoare adresată Asociaţiei arbitrilor. Pentru ca Beltrami să accepte, Correa i-a oferit prelungirea carierei până la 46 de ani, un an peste limita admisă, promiţându-i, de asemenea, că va fi ales pentru a conduce „multe partide“, pentru a-i asigura mai multe venituri, cu toate că alegerea arbitrilor pentru meciurile din Liga braziliană este presupusă aleatorie. Conform scrisorii, arbitrul a respins propunerea lui Correa, dar oricum a pierdut ecusonul FIFA „prin forţă“ anul următor. În interpretarea lui Rabello este vorba de faptul că locul pe lista internaţională ocupat de Beltrami a fost oferit unui „cumpărător“ dispus să plătească pentru ecusonul cel mai important din fotbalul mondial.

Ionuţ NICA

 

Şuleap a ajuns la OFI Creta

Mijlocaşul Marius Şuleap a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate cu formaţia greacă de primă divizie OFI Creta, acolo unde va fi coleg cu alt jucător român, Cosmin Bărcăuan, a anunţat site-ul oficial al clubului elen. Alături de Şuleap, care va purta tricoul cu numărul 25, OFI Creta i-a mai achiziţionat pe Juan Jose Bezares Alarcon, Anderson Luiz Pinheiro şi Frantz Bertin. Fotbalistul român a fost anunţat deja în lotul pentru partida cu Iraklis din campionat, disputată ieri, după închiderea ediţiei. În lotul pregătit de fostul jucător al lui CFR Cluj şi Rapid, Ioannis Matzourakis, a fost inclus şi fostul dinamovist Cosmin Bărcăuan, aflat la OFI din 2007. Marius Şuleap, de 29 de ani, este mijlocaş central şi a mai evoluat în carieră pentru FC Baia Mare, Rocar Bucureşti, Universitatea Craiova, Petrolul, Poli AEK Timişoara, FC Baku, Unirea Urziceni şi Gloria Buzău, ultima oară fiind legitimat la FC Snagov.

Daniela MITROI

 

Sevilla a urcat pe doi

FC Sevilla a învins, sâmbătă seară, în deplasare, pe Deportivo La Coruna, scor 3-1, într-un meci din etapa a 18-a din Primera Division şi, profitând de remiza dintre Valencia şi Villarreal, scor 3-3, a urcat pe locul 2 în clasament. Golurile andaluzilor în meciul cu La Coruna au fost marcate de Luis Fabiano (‘50), Renato (‘78) şi Capel (‘90), în timp ce pentru gazde a punctat Bodipo (‘34). Valencia nu a reuşit să treacă de Villarreal pe teren propriu, partida încheindu-se la egalitate, 3-3, chiar dacă „liliecii“ au condus la un moment dat cu 2-0. Au marcat Baraja (‘1), Villa (‘10) şi Edu (‘79) pentru gazde, în timp ce golurile „Submarinului galben“ au fost reuşite de Fuentes (‘45), Llorente (‘76) şi Rossi (‘83 penalti). Celelalte meciuri ale etapei a 18-a s-au jucat aseară. În clasament, Barcelona ocupă primul loc, urmată la o distanţă de nouă puncte de Sevilla.

Ionuţ NICA

 

 

 

Arsenal nu vinde pe nimeni

Arsenal nu va vinde nici un jucător în perioada de transferuri din această lună, a afirmat antrenorul clubului londonez, francezul Arsene Wenger, care a refuzat să vorbească despre o eventuală recrutare a rusului Andrei Arşavin. „Nu vom vinde nici un jucător în această lună“, a ţinut să asigure antrenorul francez la canalul oficial al clubului, pentru care povestea privind plecarea fundaşului Kolo Toure s-a încheiat.

Williams Gallas, căruia i-a fost retrasă banderola de căpitan, fiind chiar exclus din echipă, în această toamnă, va rămâne şi el la Arsenal Londra. În schimb, Wenger a refuzat să vorbească despre interesul său pentru mijlocaşul ofensiv internaţional rus Andrei Arşavin, care intenţionează să părăsească pe Zenit Sankt Petersburg: „Nu dorim să vorbim prea mult despre jucătorii pe care vrem să-i cumpărăm. Aşa cum stau lucrurile acum, nu am nici o veste bună să vă dau“, a spus Wenger. Potrivit agentului său, plecarea lui Arşavin se loveşte de preţul prea mare cerut de Zenit, care vrea în schimbul jucătorului său de 27 de ani peste 20 de milioane de euro.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS