13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimărie contra primărie

Primărie contra primărie

Autorizaţia de construire eliberată de Primăria Craiova pentru un bloc de pe strada Opanez a fost atacată în instanţă chiar de Primăria Craiova. Este al doilea caz în care municipalitatea îşi contestă propriul act administrativ, după ce anul trecut a cerut anularea unei autorizaţii de construire în Parcul Corniţoiu.

 

Scandalul şantierelor de pe strada Opanez din Craiova se lasă cu urmări, după ce mai mulţi craioveni au acuzat primăria că permite construirea unor mastodonţi între blocuri, sub care dispar spaţiile verzi şi care le acoperă ferestrele. Un astfel de şantier s-a deschis în toamna trecută lângă blocul C9. Pe 2 octombrie, când buldozerele au făcut craterul pe care urma să se înalţe un imobil cu patru etaje, oamenii au văzut negru în faţa ochilor. „Nu avem nimic cu firma constructoare, dar să ne respecte şi nouă drepturile. Nu vom mai vedea lumina soarelui, nu mai avem aer, deschidem fereastra şi… betoane. Cei din primărie, când au semnat această autorizaţie, nu au venit să vadă situaţia“, a spus atunci Lucian Pârvu, unul dintre locatarii blocului C9. Reprezentanţii Primăriei Craiova au declarat la acea vreme că documentele sunt întocmite corect şi că, practic, nu se mai poate face nimic. La numai o săptămână însă, noul arhitect-şef al Băniei, Mircea Diaconescu, spunea că nu va permite construcţii între blocuri decât dacă se respectă la sânge legislaţia, regulamentele şi dreptul vecinilor la o viaţă normală. Vineri, pe 9 ianuarie, Primăria Craiova a solicitat în instanţă anularea autorizaţiei de construire nr. 1.437, din septembrie 2008, pentru strada Opanez nr. 2A. „Au fost finalizate demersurile pentru desfiinţarea autorizaţiei de construire nr. 1.437 din 2008. Specialiştii primăriei consideră că la emiterea acestei autorizaţii nu s-a urmărit respectarea tuturor prevederilor în domeniu“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.

 

Direct anulare

 

Autorizaţia de pe strada Opanez nu este singurul aviz de construire pe care primăria vrea să-l revoce. În iulie 2008, municipalitatea a solicitat anularea unei autorizaţii de construire a unui imobil pe bulevardul Dacia, în Parcul Corniţoiu, act emis în baza unui dosar în care erau vârâte poze cu un teren defrişat şi noroios. În realitate, parcul era mai verde ca oricând şi plin de puieţi de arbori. Procesul este pe rol. Urbaniştii din primărie au întocmit o listă a construcţiilor pentru care nu trebuia emisă autorizaţie de construire. În cazul acestora, cel mai probabil se va trece direct la solicitarea de anulare a autorizaţiilor, întrucât revocarea hotărârilor de consiliu prin care au fost aprobate planurile urbanistice nu ar avea nici un rezultat, după cum apreciază reprezentanţii municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII