20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNumirea lui Ardelean în fruntea DGIPI provoacă dispute în PSD

Numirea lui Ardelean în fruntea DGIPI provoacă dispute în PSD

Numirea lui Virgil Ardelean la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) de către ministrul internelor Gabriel Oprea a provocat dispute în PSD.

 

Coordonatorul miniştrilor PSD, Liviu Dragnea, a spus sâmbătă, la Realitatea TV, că numirea de către Gabriel Oprea a lui Virgil Ardelean ca şef al Serviciului de informaţii al MAI a provocat nemulţumiri în partid, deoarece acesta nu a informat partidul despre numirile de la MAI.

Potrivit lui Dragnea, nici Mircea Geoană, nici alţi lideri de partid nu au fost consultaţi de Gabriel Oprea în legătură cu numirile secretarilor de stat şi, în special, a lui Virgil Ardelean la şefia DGIPI. Toţi cei de la PSD au aflat din presă de aceste numiri, lucru care a provocat agitaţie în partid. „E destul de nefericit că Mircea Geoană a aflat de la televizor. Probabil şi Gabriel Oprea a avut o anumită motivaţie“, a spus el.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că Gabriel Oprea ar fi putut greşi „în mod voit“ numindu-l pe Virgil Ardelean la DGIPI, sugerând că ministrul de interne s-ar fi consultat mai mult cu cei de la PD-L decât cu propriii colegi din PSD.

„Eu zic că a greşit între ghilimele, pentru că eu cred că s-a sfătuit cu alte persoane decât cu cele cu care trebuia să se sfătuiască la partid. Nu pot să cred că o persoană care ajunge ministru poate să greşească la acest nivel. Am spus între ghilimele s-a greşit. Eu cred că s-a greşit în mod voit, că poate au fost discuţii cu alţi colegi, poate de la PD-L“, a declarat liderul pesediştilor bucureşteni. „Aceste numiri ar fi trebuit făcute… cele care s-au stabilit în cadrul partidului. Au fost nişte etape, au fost nişte colegi propuşi din rândurile organizaţiilor judeţene, care au fost vizualizaţi de Mircea Geoană. Acesta a lăsat exact persoanele nominalizate care ar fi trebuit să fie pe masa primului-ministru şi trebuia să se ocupe de această problemă Liviu Dragnea. Domnul Oprea a făcut aceste numiri fără să se consulte cu domnul Liviu Dragnea pentru cine trebuie numit“, a continuat Vanghelie.

 

Atitudinea lui Gabriel Oprea a nemulţumit mai mulţi lideri din partid

 

La fel ca şi Liviu Dragnea, Vanghelie l-a acuzat pe Emil Boc că a semnat numirea lui Ardelean fără să se consulte cu Mircea Geoană. „Domnul prim-ministru a semnat numirile în funcţie pe altă filieră decât cea care era stabilită în discuţii şi în baza protocolului pe care îl aveam. Domnul Boc cunoaşte foarte clar cum se fac numirile într-o filieră de partid…“, a adăugat primarul sectorului 5. El a mai spus că atitudinea lui Gabriel Oprea a nemulţumit mai mulţi lideri din partid. „Sunt destui nemulţumiţi. Domnul Dragnea… am discutat cu Mircea Geoană şi nu ştia nimic în acest sens, am discutat cu Adrian Năstase şi nu cunoştea nimic în acest sens, am discutat cu mai mulţi vicepreşedinţi ai partidului şi nu ştiau nimic“, a descris el starea din partid.

Ministrul internelor, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă că secretarii de stat au fost numiţi pe criterii politice, dar că sunt profesionişti şi îi susţine, precizând că lui Virgil Ardelean nu i-au fost puse la îndoială profesionalismul şi experienţa, el conducând DGIPI sub mai multe guvernări.

Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de „Vulpea“, este din nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul lui Petru Albu. Chestorul Virgil Ardelean, şeful DGIPI în ultimii nouă ani, a demisionat de două ori din această funcţie, potrivit NewsIn. Prima dată şi-a prezentat demisia fostului ministru de interne Vasile Blaga, imediat după ce Omar Hayssam a fugit din România, şi a doua oară în 2007, când ministrul Cristian David i-a aprobat-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII