13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGerul alungă comercianţii şi cumpărătorii

Gerul alungă comercianţii şi cumpărătorii

Din cauza temperaturilor scăzute, comercianţii nu mai vin să-şi ocupe mesele în Piaţa Centrală, iar cumpărătorii se îndreaptă spre supermarketurile din Târgu Jiu.

 

Tarabele din Piaţa Centrală din Târgu Jiu sunt aproape goale din cauza temperaturilor sub minus zece grade Celsius. Majoritatea comercianţilor au renunţat să mai vină la mesele închiriate în incinta pieţei. „Este foarte frig şi a început să îngheţe marfa. De exemplu, cartofii au degerat şi nu este corect să îi vindem aşa. De frig îngheaţă şi fructele, şi legumele“, a zis un comerciant. „Trebuie să vând ce am pe masă, dar acum, din cauza frigului, vânzările au scăzut. Noi îngheţăm aici, dar sunt unii comercianţi care nu au mai venit la piaţă din cauza gerului“, a afirmat Natalia Mladin, din Băleşti. „Prefer să cumpăr din magazinele mari întrucât am avut surpriza să iau din piaţă portocale degerate“, a afirmat o cumpărătoare.

 

Haine groase şi ceaiuri fierbinţi

 

Ca să nu îngheţe, comercianţii îşi cumpără ceaiuri fierbinţi: „Este foarte frig. Am mănuşi groase, haine groase, nu mai ştiu câte bluze am luat pe sub cojoc, dar şi aşa mi-e frig. Este bine că la colţ se vinde ceai cald. La sfârşit de săptămână este mai bine, avem mai mulţi cumpărători“, a spus Ilinca Popa, din Stăneşti. Chiria unei mese din Piaţa Centrală costă 10,8 lei pe zi, dar, în ultimele zile, comercianţii spun că nu scot nici măcar de trei ori cât dau pe chirie: „Lumea cumpără din magazine pentru că se teme că aici, la tarabă, avem produse îngheţate“, a precizat un comerciant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS