9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Săcelu vrea să fie eliberat pe cauţiune

Primarul din Săcelu vrea să fie eliberat pe cauţiune

Primarul comunei gorjene Săcelu, Ion Voica, arestat sub acuzaţia de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului, doreşte să fie cercetat în stare de libertate şi a depus în acest sens o cerere la Judecătoria Novaci.

Edilul aflat în spatele gratiilor este dispus să achite o cauţiune, indiferent la cât va fi stabilit cuantumul acesteia, numai să iasă din arest. Magistraţii Judecătoriei Novaci nu au analizat cererea depusă la dosar de avocaţii lui Ion Voica, acesta sperând ca solicitarea sa să fie luată în considerare chiar de ziua numelui său.

Primarul din Săcelu a ajuns în arest în baza unui mandat emis de Judecătoria Novaci pe 30 de zile, după ce a fost implicat, la sfârşitul anului trecut, într-un accident rutier mortal.

Voica se afla la volanul maşinii primăriei, când, după ce a intrat într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a lovit două bătrâne care circulau regulamentar pe marginea drumului. Una dintre acestea a murit pe loc, iar alta a fost rănită. De asemenea, grav rănit a fost şi un consătean al primarului, care se afla în maşină cu acesta. În prezent, Primăria Săcelu este condusă provizoriu de viceprimar şi secretarul primăriei, care au preluat atribuţiile edilului-şef.

Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a declarat că îl va elibera din funcţie pe primarul din Săcelu după ce mandatul de arestare preventiv va rămâne definitiv.

Postul de primar al comunei Săcelu le-a adus ghinion celor care l-au ocupat în ultimii ani. Şi fostul edil-şef Dănuţ Rentea a fost arestat preventiv, fiind acuzat de fraudarea fondurilor Uniunii Europene, în cadrul unui proiect SAPARD de alimentare cu apă a localităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII