17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorul accidentului mortal de pe Titulescu, arestat preventiv

Autorul accidentului mortal de pe Titulescu, arestat preventiv

Procurorii craioveni s-au răzgândit în privinţa şoferului microbuzului implicat în accidentul de pe 1 ianuarie, din Craiova, în care un taximetrist şi clientul său au murit, şi au cerut arestarea preventivă a acestuia.

 

Ieri, la şase zile de la producerea accidentului de pe bulevardul Nicolae Titulescu în care au murit două persoane, şoferul microbuzului a fost arestat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova solicitând poliţiştilor doljeni reanalizarea dosarului de urmărire penală.

Pe 1 ianuarie, în jurul orei 15.30, un taxi Matiz condus pe bulevardul Nicolae Titulescu de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, din Craiova, a fost lovit de un microbuz al societăţii Tifco SA. Taximetristul a murit pe loc în urma impactului deosebit de violent, iar Alin Gigi Florea, de 23 de ani, tot din Craiova, pasagerul din taxi, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde, o zi mai târziu, a decedat.

Din primele cercetări, ofiţerii de la Rutieră au stabilit că microbuzul a fost condus de Alin Constantin Buşe, de 19 ani, angajat ca agent de pază la SC TPI Security, deşi acesta a declarat în faţa poliţiştilor că el era doar pasager în microbuz, iar cel care a condus autovehiculul a fugit de la locul accidentului. Verificările au arătat că, în acea zi, tânărul era de serviciu la sediul firmei Tifco SA, de unde a sustras un microbuz Mercedes Sprinter şi mai mulţi litri de motorină, după care a plecat spre… Zalău, deşi nu avea permis de conducere.

 

Uite arestul, nu e arestul!

 

În seara de 1 ianuarie, după ce au încheiat cercetările, ofiţerii de la Rutieră l-au reţinut pentru 24 de ore pe Buşe în baza unei ordonanţe. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru furt, conducere fără permis şi ucidere din culpă. Pe 2 ianuarie, anchetatorii l-au prezentat pe Buşe Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă procurorul de serviciu nu a fost de acord, şoferul urmând să fie cercetat în stare de libertate.

Procurorii doljeni au precizat că materialul de urmărire penală prezentat de poliţişti era incomplet şi de aceea a fost refuzată propunerea. „Lipseau unele date necesare pentru a se stabili cu certitudine dacă a fost sau nu ucidere din culpă. Un procuror a reanalizat dosarul luni, a dat mai multe îndrumări, iar în această dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.), după administrarea probelor de organul judiciar, dosarul a fost înaintat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă“, a declarat magistratul Crenguţa Lionte, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, atunci când a fost văzut pentru prima dată dosarul de un procuror, acesta a motivat că Buşe nu prezintă pericol social şi nu că materialul de urmărire penală ar fi incomplet. Poliţiştii spun că luni procurorul doar le-a cerut să fie reaudiaţi mai mulţi martori, dar şi să ataşeze rezultatul probelor de sânge la dosar, deşi la verificarea cu etilotestul s-a stabilit că Buşe nu consumase băuturi alcoolice.

 

Arestat pentru 29 de zile

 

Alin Constantin Buşe a fost prezentat ieri-dimineaţă, în faţa judecătorilor craioveni, care au hotărât ca acesta să fie arestat preventiv, pentru 29 de zile, începând cu 6 ianuarie. Apărătorii lui Buşe au făcut recurs împotriva încheierii magistraţilor de la Judecătoria Craiova, acesta urmând să fie judecat la Tribunalul Dolj.

Anchetatorii au precizat că încă nu s-au stabilit cantitatea de motorină sustrasă de Buşe de la Tifco şi nici prejudiciul creat. Până când se va stabili cu exactitate cantitatea de motorină sustrasă, şoferul microbuzului este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, furt de folosinţă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII