9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAglomeraţie la frontieră

Aglomeraţie la frontieră

În această perioadă, românii care şi-au petrecut Sărbătorile de iarnă acasă se întorc în ţările care muncesc, motiv pentru care, în ultimele zile, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-au înregistrat creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport. Scurtarea distanţei de deplasare până în străinătate îi determină pe mulţi români, rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa, să plece din România prin PTF Porţile de Fier I.

Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră severineni au luat toate măsurile necesare pentru derularea unui control operativ şi au suplimentat personalul care desfăşoară activitatea de verificare a documentelor pe sensul de ieşire din ţară. „Dacă în primele trei zile au ieşit din România prin PTF Porţile de Fier I 1.500 de cetăţeni români, cu 330 de mijloace de transport, numai pe 4 ianuarie au tranzitat acest punct de trecere a frontierei 3.400 de români şi 600 de cetăţeni străini, cu peste 1.400 de mijloace de transport“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

În situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la traficul transfrontalier pot apela numărul de telefon 959, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră, care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU