16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSistemul local de burse de merit, modificat

Sistemul local de burse de merit, modificat

Aleşii din Slatina au hotărât, în cadrul ultimei şedinţe de consiliu local a anului trecut, ca sistemul de burse de merit să fie modificat. S-a propus ca bursa de merit „Eugen Ionescu“, care constă în acordarea unei diplome şi a unei sume de bani reprezentând echivalentul a 100 de euro, să fie dată elevilor de liceu şi celor de şcoală generală cu clasele V-VIII care au obţinut premii cel puţin la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe specialităţi.

Bursa de merit „Ion Minulescu“, care constă în acordarea unei diplome şi a unei sume de bani reprezentând echivalentul a 75 de euro, se dă unui elev din fiecare liceu şi şcoală generală din municipiul Slatina care a obţinut cea mai mare medie de absolvire a anului de învăţământ precedent.

Bursa de merit „George Poboran“, care constă în acordarea unei diplome şi a unei sume de bani reprezentând echivalentul a 50 de euro, se va da elevilor din şcolile de arte şi meserii care obţin premiile I-III la concursurile pe meserii în orice fază, aceasta acordându-se şi elevilor de licee şi şcoli de arte şi meserii pentru invenţii şi inovaţii.

S-au propus modificarea şi completarea art. 2 din HCL nr. 157/19.08.2005 referitor la instituirea sistemului local de burse de merit, adăugând la bursa de merit „Eugen Ionescu“ şi premierea elevilor şcolilor generale cu clasele V-VIII, care au obţinut premii cel puţin la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe specialităţi. Aleşii locali au ţinut cont de numărul mare de cereri primite la Primăria Slatina, cât şi pe site-ul instituţiei din partea părinţilor şi a profesorilor îndrumători ai elevilor din şcolile generale. Totodată, s-a ţinut cont de faptul că şi elevii şcolilor generale participă la olimpiadele naţionale pe specialităţi, obţinând premii la fazele superioare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS