21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Consumatori de droguri, prinşi
de poliţie

Doi tineri din Bucureşti au fost prinşi de poliţiştii din Olt cu droguri asupra lor. Bogdan B., de 18 ani, şi D.G., de 17 ani, au fost depistaţi zilele trecute pe raza municipiului Caracal, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt, sub supravegherea unui procuror de la DIICOT. Cei doi aveau la ei droguri de risc, respectiv 15 grame de canabis (marijuana) şi un flacon Ketanol 10. „Din primele cercetări s-a stabilit că tinerii deţineau drogurile în vederea consumului propriu. Le-au fost întocmite dosare penale, iar în prezent sunt cercetaţi în stare de libertate pentru consum de droguri“, a declarat comisarul Dumitru Dumitru din cadrul SCCO. Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat cu sprijinul celor de la Biroul Poliţiei Transporturi Feroviare Caracal. Alţi câţiva tineri sunt cercetaţi pentru trafic de droguri, după ce poliţiştii i-au prins, tot la Caracal, în timp ce vindeau stupefiante.

Dana MIHĂILĂ

Sancţiuni pentru proprietarii de cabaline

Peste 700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţie în judeţul Gorj, de la începutul anului până în prezent, proprietarilor de cai şi căruţe. Animalele lăsate nesupravegheate pe străzi au fost cauza a numeroase accidente, unele dintre acestea soldându-se cu moartea celor implicaţi. Din totalul accidentelor grave produse în Gorj în 2008, două, soldate cu doi morţi şi un rănit grav, s-au produs pe teritoriul municipiului Târgu Jiu şi cel al comunei Scoarţa, cauza reprezentând-o cabalinele lăsate libere pe şosele. Din aceleaşi cauze,
s-au mai înregistrat trei accidente soldate cu şase răniţi uşor şi 14, cu pagube materiale.

Eugen MĂRUŢĂ

12 dosare penale pentru comerţ
cu petarde

Poliţiştii gorjeni au întocmit, în urma acţiunii „Foc de artificii“, 12 dosare penale pentru comerţ ilegal cu petarde şi materiale explozive. Au fost depistate, iar ulterior indisponibilizate de poliţiştii gorjeni în vederea confiscării peste 70.000 de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestec pirotehnic, interzise atât la deţinere, cât şi la comercializare sau folosire. Obiectele artizanale au fost confiscate de la diferiţi cetăţeni care le comercializau ilegal în Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai, cât şi în câteva supermarketuri din Târgu Jiu.

Eugen MĂRUŢĂ

S-a aruncat de la etajul şapte

O femeie s-a aruncat luni de la fereastra apartamentului situat la etajul VII al blocului în care locuia împreună cu familia sa, în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. Maria Meşină, de 50 de ani, a fost găsită pe strada Tineretului de mai mulţi cetăţeni, care au chemat ambulanţa. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a decedat după câteva ore. „În urma verificărilor s-a constatat că femeia s-a aruncat în gol, de la fereastra apartamentului situat la etajul VII. Conform declaraţiei date de soţul acesteia, ea a mai avut tentative de sinucidere şi era bolnavă psihic“, a spus subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vâlcea.

Alina STATE-FULGER

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS