16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPompier, campion la şah

Pompier, campion la şah

A obţinut numeroase premii la concursurile organizate în cadrul unităţilor care aparţin de Ministerul de Interne. Când nu intervine la stingerea incendiilor, Claudiu Roşca joacă şah.

 

GORJ. Plutonierul Claudiu Roşca are 31 de ani şi de la şase ani joacă şah. Cu timpul, talentul şi munca depuse au făcut din el un veritabil campion. „Joc şah de la şase ani. M-a învăţat tata, cel mai bun prieten al meu. Jucam foarte des împreună, apoi, cu trecerea timpului, şahul a devenit una dintre pasiunile mele. Este cel mai bun sport pentru a ne dezvolta capacitatea de concentrare, ne muncim mintea în cel mai benefic mod cu putinţă. Pasiunile care se nasc în copilărie sunt durabile. Au trecut ani buni de când am jucat prima dată şah şi tot sunt fascinat de el“, a povestit pompierul militar.

În urmă cu doi ani, tânărul s-a angajat la ISU Gorj şi este mulţumit de activitatea pe care o depune: „Să stingi incendii înseamnă să salvezi vieţi omeneşti şi bunuri, ceea ce îţi dă o mare satisfacţie“.

 

Palmares

 

Claudiu a devenit campion câştigând concursul „Cupa Jandarmeriei 2007“, organizat la nivelul judeţului Gorj. Bărbatul îşi aminteşte cu plăcere de acel moment: „Am obţinut locul I la «Cupa Jandarmeriei 2007». La aceasta au participat concurenţi din cadrul Poliţiei, STS, Jandarmeriei, Poliţiei Comunitare şi Primăriei Târgu Jiu. Nu a fost un concurs uşor, deoarece adversarii mei erau bine pregătiţi. Cu toate astea, am reuşit să-i înving“.

Anul acesta, la concursul de şah organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, Claudiu Roşca s-a clasat pe locul I. În palmaresul său se mai află un loc IV la concursul pe ţară organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. În prezent, se pregăteşte pentru viitoarele concursuri de acest gen. „Vreau să mă clasez pe locul I la următorul concurs ce va fi organizat pe ţară. Am misiunea de a veni învingător de acolo“, a declarat plutonierul Roşca. Tânărul este însurat şi are un copil pe care speră să-l înveţe într-o bună zi tainele şahului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU