Acasă Local Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi

Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi

-

MEHEDINŢI. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a fost dotat cu şase autoturisme Kia Sorento şi Mercedes, destinate creşterii eficienţei misiunilor executate şi calităţii supravegherii frontierei de stat în zona de competenţă. Maşinile de ultimă generaţie vor fi repartizate sectoarelor poliţiei de frontieră subordonate. „Acţiunea se derulează în baza prevederilor Strategiei Naţionale de Management Integrat al Frontierei de Stat a României, adoptată prin HG nr. 324/2007, şi a angajamentelor asumate prin documentele de aderare la Uniunea Europeană, Poliţia de Frontieră Română având obligaţia să continue efortul pentru modernizarea echipamentelor şi a infrastructurii, astfel încât să fie atins un nivel eficient, înalt şi uniform al controlului şi supravegherii frontierei de stat. Autoturismele au caracteristici tehnice speciale cu privire la funcţionalitate, operativitate, fiabilitate şi performanţe tehnice ridicate, acestea fiind destinate spre a fi folosite în mod special de structurile operative“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Fiecare maşină este dotată cu dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, lămpi portabile cu xenon, prize bipolare pentru utilizarea unor sisteme informatice sau de comunicaţii, precum şi un sistem de încălzire independent de funcţionarea motorului. Totodată, ele asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente la frontieră. Preţul unui Kia Sorento este de aproximativ 32.000 de euro, al unui Mercedes Vito, de 35.000 de euro, iar al unui Mercedes Sprinter, de 46.500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...