15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Razii în Craiova

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) au pus la cale un plan intitulat „Craiova, municipiu în siguranţă“, prin care se urmăreşte menţinerea ordinii şi siguranţei publice, dar şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale. Reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că, pentru a preveni scandalurile şi încăierările, dar şi alte fapte care afectează ordinea publică, au fost constituite opt zone de siguranţă în Craiova. Zilnic, echipe formate din poliţişti şi jandarmi efectuează servicii de patrulare în aceste zone, constatându-se o scădere a faptelor comise de autori necunoscuţi.

Cele opt zone de siguranţă instituite în Craiova au fost ţinta unei razii organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, când au fost verificate 31 de locuri şi medii de interes operativ şi 12 localuri de alimentaţie publică. Au fost legitimate 113 persoane, iar 33 au fost controlate de arme albe. Poliţiştii şi jandarmii au constatat şapte abateri de natură contravenţională, fiind date amenzi în valoare totală de 900 de lei.

Pe lângă supravegherea zonelor în care au fost înregistrate fapte antisociale, poliţiştii şi jandarmii doljeni au executat mai multe razii în Craiova şi în judeţul Dolj. În noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 23.00 şi 4.00, poliţiştii, jandarmii şi ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au organizat în Craiova o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, a infracţiunilor comise în trafic, a consumului ilicit de droguri, a infracţiunilor informatice, dar şi a celor de trafic de fiinţe umane. Au fost verificate 15 locuri şi medii de interes operativ, au fost controlate de arme albe şi droguri 286 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII