12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuri de muncă, după eliberare

Locuri de muncă, după eliberare

13 persoane private de libertate au participat ieri la o activitate organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Dolj, la Casa Studenţilor din Craiova, manifestare prilejuită de desfăşurarea Bursei Locurilor de Muncă.

Deţinuţii au fost selecţionaţi avându-se în vedere perioada mică până la propunerea lor în comisia pentru eliberare condiţionată – maximum şase luni, nivelul de pregătire şcolară – minimum opt clase, precum şi comportamentul în timpul detenţiei.

„Pentru persoanele private de libertate, participarea la activităţi de acest gen vine în întâmpinarea nevoilor personale de reintegrare în societate, în perioada imediat următoare punerii în libertate. Identificarea unei astfel de nevoi subliniază capacitatea serviciilor de intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului de a da finalitate eforturilor de educaţie din timpul detenţiei şi de a se implica activ în reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.

Activitatea desfăşurată ieri a avut ca principal scop familiarizarea persoanelor private de libertate cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă, sensibilizarea angajatorilor locali privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile pe piaţa muncii şi, nu în ultimul rând, oportunitatea pentru fiecare din cei 13 participanţi de a fi angajat după punerea în libertate.

„Manifestări de acest gen au fost organizate în mai multe localităţi: Galaţi, Timişoara, Bucureşti, fapt ce subliniază disponibilitatea lucrătorilor serviciului penitenciar de a se implica activ în sprijinirea persoanelor private de libertate, atât în timpul detenţiei, cât şi după finalizarea acesteia“, a menţionat Daniel Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU