22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarul accidentului de pe Ştirbei Vodă, nefinalizat

Dosarul accidentului de pe Ştirbei Vodă, nefinalizat

Poliţiştii de la Rutieră au anunţat că, în cazul accidentului ce a avut loc pe 28 iulie, pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova, în urma căruia o adolescentă a rămas fără un picior, cercetările sunt aproape de finalizare. În acea zi, la intersecţia străzii Râului cu bulevardul Ştirbei Vodă, Alin Codiţoiu, de 20 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, care conducea o Dacie, a pierdut controlul volanului, a izbit un semafor şi a intrat pe trotuar, unde a lovit-o pe Mihaela Barbu, de 16 ani. Minora a fost transportată la spital şi internată în Secţia de reanimare, având piciorul stâng zdrobit. Medicii nu i-au putut salva piciorul, acesta fiindu-i amputat de la coapsă.

Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a petrecut din cauza lipsei de experienţă a şoferului şi a vitezei prea mari, carosabilul fiind umed. Părinţii victimei susţin că familia şoferului vinovat încearcă să influenţeze rezultatul anchetei şi să-l scoată pe Alin Codiţoiu basma curată, lucru infirmat de poliţişti.

Conform ofiţerilor de la Rutieră, dosarul deschis pe numele şoferului pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă este în cercetare. „După încheierea anchetei, dosarul va fi înaintat unui ofiţer de cercetare penală, cu propunere de începere a urmăririi penale. Acesta va decide dacă este necesară efectuarea unei expertize tehnice a automobilului implicat în accident, aceasta putându-se face şi dacă una dintre părţi o cere“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU