30.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu recidivat în două ore

Au recidivat în două ore

Cele două femei din Galaţi, care au fost prinse săptămâna aceasta în timp ce încercau să fure din casa unui ofiţer de la Serviciul judiciar, au recidivat.

La două ore după ce au fost puse în libertate de poliţişti şi au părăsit Drobeta Turnu Severin, cele două femei de etnie romă au dat din nou lovitura în Orşova. Acestea au furat aproape 10.000 de lei de la o bătrână de 86 de ani, din localitate. Cele două cumnate au un mod inedit de operare. Se dau drept reprezentante ale unor firme de produse sanitare şi cosmetice, îi amăgesc, în special, pe bătrâni, spunându-le că pot să câştige zeci de produse gratuite, şi intră în locuinţele acestora. În timp ce una dintre ele stă de vorbă cu victima, cealaltă spune că vrea să meargă la baie, moment în care dă lovitura.

„Ne prezentăm ca reprezentante ale unei firme de produse cosmetice. Unii ne primesc în casă, alţii nu, dar niciodată nu am forţat uşile. Bătrâna ne-a primit în casă şi, în timp ce cumnata mea o ţinea de vorbă, eu am cerut voie la baie şi am intrat în dormitor, unde am început să caut. Am pus mâna pe o pernă mică şi am văzut că are ceva tare în ea. Am intrat cu perna în baie şi am tăiat-o. Am găsit un săculeţ în care erau 2.500 de euro şi 25 de milioane de lei. I-am luat şi am plecat cu ei“, a spus Niculina Ali.

Poliţiştii din Orşova le-au reţinut pe cele două femei şi încearcă să recupereze prejudiciul. „Din păcate, cele două nu mai au nici un ban din cei pe care i-au furat. Lor li s-a întocmit dosar penal şi vom înainta Tribunalului din Orşova propunerea de arestare preventivă“, a declarat Nicuşor Meteleaucă, comisar în cadrul Poliţiei Orşova.

Una dintre femei susţine că a fost bătută de poliţişti. „M-au bătut numai cu pumnii şi cu picioarele. Păi aşa se face la poliţie?
M-au prins, m-au adus la poliţie, dar nu trebuia să mă bată, că eu
le-am spus tot, nu am ascuns nimic“, a spus Vasilica Ali.

Poliţia neagă faptul că femeile ar fi fost bătute şi spune că pentru faptele lor cele două riscă să stea cinci ani după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS