20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinorii dispăruţi, victime ale neglijenţei

Minorii dispăruţi, victime ale neglijenţei

Două minore au dispărut în acest an din judeţul Vâlcea. Poliţiştii au demarat anchete pentru găsirea lor. Alte două dispariţii, înregistrate în 2008, au fost rezolvate.

 

În cadrul acţiunilor desfăşurate în această săptămână la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea, „Săptămâna prevenirii criminalităţii“, o temă importantă a fost cea a dispariţiei minorilor. În ultimii ani, situaţia copiilor care dispar de acasă a devenit îngrijorătoare. Există cazurile de minori vânduţi, obligaţi să cerşească sau să se prostitueze.

„Principalii vinovaţi de faptul că mulţi copii aleg să plece de acasă suntem noi, părinţii, care nu ne implicăm în problemele lor şi îi neglijăm. La nivelul judeţului Vâlcea, avem şase cazuri de dispariţii care nu au fost rezolvate până în anul 2008. Cel mai vechi caz este din anul 1995, al unui tânăr care a plecat să ducă oile în transhumanţă şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut. La data dispariţiei avea 17 ani. Aceste dosare nu se clasează, 40 de ani de aici înainte rămânând în atenţia poliţiştilor“, a precizat subcomisarul Sorin Mărgărit. Unul dintre cazurile celebre de dispariţie din judeţul Vâlcea este cel al Loredanei Ghioca, de nouă ani, dispărută anul trecut din Berbeşti şi care nu a fost găsită.

„Principalul vinovat în această dispariţie este mama fetiţei, care nu a sesizat absenţa copilei decât după 24 de ore. Fata a plecat de acasă la bunica ei, unde trebuia să ajungă în jurul orei 14.00, pe 21 februarie 2007. Fetiţa nu a mai ajuns, iar bunica s-a alarmat“.

În prezent, poliţiştii vâlceni au noi piste în acest caz, ei suspectând faptul că Loredana Ghioca ar fi în străinătate. Deocamdată, nu se ştie dacă fetiţa a fost răpită, sechestrată, vândută sau dacă a plecat de acasă de bună voie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS