21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDelimitarea colegiilor uninominale, încă legală

Delimitarea colegiilor uninominale, încă legală

Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri solicitarea PRM de suspendare a hotărârii de guvern, privind delimitarea colegiilor uninominale. Imediat după anunţarea deciziei magistraţilor, Lucian Bolcaş, reprezentantul PRM, a declarat că partidul său continuă procedura de amânare a alegerilor pe votul uninominal, declarând recurs. „PRM va stărui şi va declara recurs. Sunt prea evidente şi flagrante toate ilegalităţile hotărârii de guvern, pentru a fi trecute cu vederea. Să nu uităm că a fost o simplă cerere de suspendare. Pe 11 noiembrie se va judeca şi cererea de anulare“, a mai spus Bolcaş.

 

Guvernul era pregătit pentru o şedinţă extraordinară

 

După verdictul Curţii de Apel, premierul Tăriceanu a declarat că hotărârea PRM este legală până când justiţia va lua o decizie contrară.

„Se confirmă astăzi că legalitatea hotărârii de guvern era una clară şi faptul că nu există un temei pentru suspendarea acesteia. Cetăţenii României vor putea vota la 30 noiembrie, aşa cum a fost stabilit prin sistemul de vot uninominal“, a declarat Tăriceanu, citat de NewsIn.

După ce presa i-a atras atenţia că judecătorii s-au limitat să refuze solicitarea PRM de a suspenda hotărârea de guvern, Tăriceanu a precizat că actul normativ este legal „până când justiţia va lua o decizie contrară“.

Tăriceanu a precizat că, dacă judecătorii ar fi dat câştig de cauză PRM, executivul era pregătit cu un pachet legislativ care urma să fie adoptat imediat, prin ordonanţă, miniştrii fiind „ţinuţi în aşteptare“ pentru organizarea unei şedinţe de guvern extraordinare la ora 12.15.

 

„Executivul ar trebui să emită o nouă hotărâre“

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că guvernul ar trebui să emită acum actul pregătit să corecteze ceea ce a fost reclamat de PRM în hotărârea privind delimitarea colegiilor uninominale, astfel încât să lase fără obiect acţiunea acestui partid în instanţă.

„De ce nu corectează imediat ceea ce trebuie modificat ca să lase hotărârea aceasta care e în instanţă fără obiect? Atunci s-ar derula lucrurile relaxat şi fără semne de întrebare“, a spus preşedintele Traian Băsescu într-o emisiune a postului public de radio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS