20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu nu exclude un compromis

Băsescu nu exclude un compromis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la TVR, că are planurile sale în privinţa schemei viitorului guvern şi nu a exclus posibilitatea ca PD-L să-l formeze şi nici pe cea a unui compromis de tipul „soluţiei imorale“ din 2004.

„V-aş aduce aminte că până la urmă am avut capacitatea să negociez şi cu un adversar“, a spus Băsescu, referindu-se la „soluţia imorală“ PC din 2004, „un compromis“ care a meritat făcut pentru a introduce cota unică de impozitare. „Sigur, poate că n-am vizat neapărat imoralitatea PC-ului, ci chiar şi imoralitatea aranjamentului la care eu am participat şi l-am stimulat, pentru că mi s-a părut că, în situaţia în care riscam să nu introducem cota unică, nu aveam dreptul să nu fac tot ce trebuie pentru a se introduce“, a precizat Băsescu.

 

Un premier controlat
de grupuri de interese

 

Preşedintele a spus că, dacă interesul naţional ar cere-o, ar recurge din nou la un compromis similar celui din 2004. „Niciodată n-o să pun interesul fostului meu partid sau interesul personal deasupra interesului naţional, iar acest lucru l-am probat atunci când am făcut acel compromis pentru a introduce cota unică“, a insistat Băsescu. El a precizat totuşi că un compromis pe care nu l-ar putea face niciodată ar fi în privinţa unui premier controlat de grupuri de interese, referindu-se, fără a nominaliza însă, la şeful actual al guvernului.

„Un compromis pe care nu aş putea să-l fac niciodată ar fi, de exemplu, să ştiu că este un grup de domni care nu fac politică şi care nu sunt transparenţi, dar care au foarte mare forţă economică, foarte mare forţă în media, care îl cheamă ca pe un partener, ca să fiu foarte drăguţ, pe primul ministru şi îi spun: «Faci aia, astea sunt alianţele, asta faci acum, acum îl suspenzi pe preşedinte, acum te duci şi te pupi cu Vadim şi cu Ion Iliescu şi cu Geoană şi, deşi te-a nominalizat prim-ministru, trebuie suspendat acest preşedinte nedemocratic»“, a spus şeful statului. Întrebat dacă a oferit un exemplu real, preşedintele a răspuns, ironic, că este vorba doar de o alegorie, şi că „nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII