32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandru are nevoie de transplant de inimă

Alexandru are nevoie de transplant de inimă

Un băieţel de trei ani are nevoie de un transplant de inimă pentru a se putea bucura de copilărie şi de viaţă.

Ramona Guşatu, mama copilului, spune că nu are bani nici să meargă cu Alexandru în Italia, la Clinica „Giannina Gaslini“, unde sunt aşteptaţi de pe 22 iunie: „Ne trebuie pentru început 12.500 de euro pentru investigaţii. Vom sta în Italia două luni. Apoi, va trebui să facem rost de banii pentru transplant. Boala lui este gravă. Copilul nu vorbeşte şi nu merge. Nu mai ştim la cine să apelăm“.
Lacrimile îi curg pe obraji, iar copilul pe care îl ţine în braţe îi simte tristeţea. Începe şi el să plângă, dar mama îl sărută şi reuşeşte să-l liniştească. Alexandru va împlini trei ani pe 22 octombrie. Singura lui şansă la copilărie, la o viaţă normală este un transplant de inimă. „Are hipertensiune pulmonară şi transpoziţia vaselor de sânge inversată. Are nevoie de o inimă nouă şi s-ar putea să aibă nevoie şi de un plămân. Dar noi nu avem bani nici măcar să mergem în Italia să-i facem nişte analize. În contul pe care l-am deschis s-au strâns doar 1.000 de lei“, spune Ramona Guşatu, ştergându-şi lacrimile.
„Am avut o sarcină dificilă încă de la început, pelviană. M-am luptat să aduc pe lume acest copil. Am luat medicamente ca să păstrez sarcina, dar, din cauza tratamentului, Alexandru s-a născut cu probleme, cu toate că avea o greutate normală. La doar două săptămâni, a făcut febră. După prima criză, diagnosticul pus de medici a fost suflu sistolic. De atunci am stat numai prin spitale: Craiova, Timişoara, Târgu Mureş. Nimeni nu îndrăznea să intervină chirurgical pentru salvarea vieţii copilului“, îşi aminteşte mama lui Alexandru.

Luni întregi, petrecute în Spitalul din Târgu Mureş

Familia Guşatu a mers la mai multe spitale din ţară, până când a aflat de o unitate din Târgu Mureş. „Am mers la Târgu Mureş şi am luat legătura cu un doctor de acolo. I-au făcut copilului investigaţii peste investigaţii şi, până la urmă, l-au diagnosticat cu transpoziţii de vase mari şi hipertensiune pulmonară. Mi-au mai spus că are probleme şi la cap, nu i se oxigenează bine creierul. În final, mi-au spus că nu o să trăiască mai mult de un an. Mi-au zis că nu au curaj să-mi opereze copilul, pentru că intervenţia chirurgicală ar dura 12 ore, iar Alexandru nu are suficient oxigen în organism. S-a mai descoperit că plămânul stâng este plin cu sânge“, a afirmat mama lui Alexandru.
Acasă au stat prea puţin. Primii ani din viaţa lui Alexandru au fost umbriţi de boală. Saloanele spitalelor au devenit a doua lui casă. De când l-a adus pe lume pe Alexandru, Ramona se roagă la Dumnezeu să-i salveze băiatul: „Nu ne-am pierdut speranţa că vom reuşi să-l salvăm“.

Investigaţiile costă 12.500 de euro

Alexandru este aşteptat la Spitalul pediatric „Giannina Gaslini“ din Genova, Italia, de pe 22 iunie. Investigaţiile la care va fi supus costă 12.500 de euro, fără a mai pune la socoteală faptul că familia Guşatu va trebui să stea două luni cu micuţul în peninsulă. „Nu avem bani nici de drum. Din iunie tot încercăm să facem rost de bani. Alexandru are mare nevoie de ajutor. Nu are copilărie, boala l-a izolat de micuţii de vârsta lui. Mai vine din când în când o vecină pe la noi, cu copiii ei. Se joacă un pic şi oboseşte. Mulţumesc lui Dumnezeu că de ceva vreme nu mi-a mai făcut crize. Îl duceam la spital pentru că se sufoca, i se umplea un plămân cu sânge“, adaugă Ramona. De când s-au căsătorit, soţii Guşatu şi-au dorit enorm un copil. Ramona a pierdut o sarcină, iar când a rămas din nou gravidă a fost în culmea fericirii.
„Nu am ştiut că fiul nostru se va chinui atât. Mi se rupe sufletul. Ajutaţi-l să trăiască!“, imploră mama lui Alexandru. Persoanele care doresc să-l ajute pe Alexandru să trăiască pot face donaţii în contul deschis de familia Guşatu la CEC, filiala Gorj: RO76CECEGJ0102RON0061197.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII