20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbonament de telefonie mobilă mai scump pentru aleşii judeţului

Abonament de telefonie mobilă mai scump pentru aleşii judeţului

Consilierii au votat ieri în şedinţa ordinară a CJ Olt un proiect de hotărâre prin care abonamentul suportat din fonduri publice creşte de la şase euro, în care erau incluse 40 de minute, la 19,55 euro, cu 200 de minute naţionale incluse.

 

Consilierii beneficiau, până acum, de un abonament de şase euro pentru care consiliul judeţean a încheiat contractul nr. 19/2005 cu unul dintre operatorii de telefonie mobilă puternici pe piaţa românească în 2005. Contractul a fost prelungit anul acesta, în luna aprilie, cu un act adiţional pentru încă doi ani. Potrivit documentului, în afara abonamentului de şase euro, consilierii judeţeni mai beneficiau şi de cheltuieli suplimentare în limita a zece dolari, după cum se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aprobat ieri.

În şedinţa de luna trecută, câţiva consilieri au solicitat conducerii CJ un abonament mai bun, care să aibă incluse mai multe minute naţionale. Şi consiliul judeţean a fost de acord. Au fost strânse mai multe oferte, cea mai bună fiind găsită tot la operatorul cu care instituţia avea încheiat contract. „Nu mai sunt mulţumiţi de abonamentul de şase euro, nu le mai ajunge. Vor altul mai scump şi cu mai multe minute incluse. Numai de-ar vorbi ei cu telefoanele de serviciu măcar jumătate din minute în interesul comunităţii“, spunea, înainte de şedinţă, unul dintre funcţionarii CJ.

Cheltuielile lunare pentru convorbirile telefonice nu sunt restricţionate de lege pentru consiliile judeţene, astfel că noul abonament lunar de 19,55 euro, la care se adaugă TVA, va fi decontat din bugetul propriu al CJ. Cheltuielile suplimentare faţă de abonament se vor acoperi din indemnizaţiile aleşilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII