21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAJOFM are bani pentru lucrări comunitare

AJOFM are bani pentru lucrări comunitare

Doar 75 de şomeri au fost angajaţi de primării pentru lucrările comunitare, pe banii statului, deşi AJOFM Olt ar mai putea subvenţiona multe altele.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a anunţat că are fonduri disponibile pentru finanţarea forţei de muncă angajată în lucrări comunitare, doar că până acum numai trei primării au angajat 75 de lucrători. „Avem fonduri disponibile, trebuie doar să vină să le ceară, dacă lucrările pe care le au de făcut figurează în lista celor pentru care noi putem subvenţiona locurile de muncă. Până acum n-au venit decât primăriile din Balş, Corabia şi Piatra-Olt, cărora le subvenţionăm în total 75 de locuri de muncă. Aşteptăm şi alte solicitări“, a declarat directorul AJOFM, Cristinel Cârloganu.

Fondurile însă nu sunt aşa de accesibile cum par la prima vedere. În primăvară, o solicitare de acest gen a făcut Primăria Slatina, care a mai derulat astfel de convenţii cu AJOFM şi în anii trecuţi. Campanie electorală sau nu, din partide diferite sau nu, cert este că oficialii Primăriei Slatina au fost anunţaţi de conducerea AJOFM că nu mai primesc banii, pentru că lucrările nu ar mai corespunde listei pentru subvenţii, deşi erau de genul celor pentru care mai primiseră bani. Ulterior, răspunsul s-a schimbat în: „Oraşul Slatina are o rată a şomajului foarte scăzută, aşa că nu se mai impune un astfel de ajutor“.

Primăriile care se vor încumeta totuşi să solicite banii trebuie să ştie că salariul celor angajaţi pentru lucrări comunitare este finanţat din fondul de şomaj, la nivelul salariului minim garantat în plată, 70% în perioada aprilie-octombrie şi 100% în perioada noiembrie-martie. Contractele pentru acest an se încheie până la 15 decembrie, cu posibilitatea de a fi prelungite, în funcţie de fondurile care vor fi alocate agenţiei în 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS