14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de cereri pentru ajutorul la încălzire

Mii de cereri pentru ajutorul la încălzire

GORJ. Zeci de cetăţeni din Târgu-Jiu se prezintă în fiecare zi la cele trei centre de depunere a cererilor, pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei. Oamenii s-au grăbit să ridice formularele de la sediul DISTRIGAZ Târgu Jiu, pentru a le depune la primărie, astfel încât să poată beneficia de subvenţia acordată la încălzirea locuinţei. Potrivit conducerii Direcţiei Publice de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, până în prezent au fost depuse peste 3.000 de solicitări pentru ajutorul la încălzirea cu gaze şi 1.300 pentru încălzirea cu lemne, cărbune sau produse petroliere. Ritmul de depunere a actelor îl depăşeşte pe cel de anul trecut şi se estimează că, în acest an, numărul persoanelor care vor primi ajutorul pentru încălzirea locuinţei va fi mai mare. De precizat că, în 2007, numai pentru acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale au fost depuse 13.000 de cereri.

 

Numărul formularelor, suplimentat

 

Întrucât la sediul DISTRIGAZ Târgu Jiu nu au mai rămas decât 1.000 de cereri, Primăria Târgu Jiu va tipări în perioada următoare 5.000 de tipizate: „Ne-a surprins şi pe noi acest ritm alert de depunere a cererilor. La DISTRIGAZ au mai rămas doar 1.000 de cereri, iar cei de acolo ne-au solicitat să le mai trimitem. Cetăţenii trebuie să le ridice acolo şi apoi să le depună la unul dintre cele trei centre pe care le avem deschise în Târgu Jiu. Vom mai tipări 5.000 de cereri, din care 3.000 vom trimite la DISTRIGAZ, iar restul vor fi de rezervă“, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Se primesc în continuare cereri

 

Formularele de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere se ridică de la sediul SC DISTRIGAZ SUD SA şi se depun prin intermediul celor trei centre de primire organizate de Direcţia Publică de Protecţie Socială în locaţiile Clubului Vârstei a Treia. „Acestea sunt situate în strada Olteniţei, strada Mioriţei şi strada Dumitru Petrescu, în incinta Colegiului „Ion Mincu“, după următorul program de lucru: luni – vineri: 8.00-20.00, sâmbătă: 9.00-15.00, duminică: 9.00-13.00. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure, numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a acestora. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere, însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Venitul trebuie să fie până la 615 lei pe membru de familie. Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este persoana care a completat cererea, iar beneficiarul este familia sau persoana singură. Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit 18 ani“, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS