25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDiplome, tricouri şi…discursuri pentru olimpicii judeţului

Diplome, tricouri şi…discursuri pentru olimpicii judeţului

Cei mai buni elevi ai judeţului, care s-au evidenţiat în acest an la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, vor fi premiaţi joi, într-un cadru festiv, în amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina. Elevii merituoşi ai Oltului vor primi diplome, altele decât cele de la finalul concursurilor, care atestă că ei sunt „Olimpicii şcolii româneşti“. Tricourile pregătite de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (în trei variante, roşu, galben şi albastru) sunt altă surpriză a organizatorilor, iar drept bonus, cei mai buni dintre cei buni vor avea parte de discursuri de la toţi mai-marii judeţului, că tot este o toamnă cu o miză importantă.
Pe lista MECT figurau 51 de elevi din judeţ care s-au evidenţiat la nivel naţional şi internaţional, doar că, la apelul făcut de Inspectoratul Şcolar Judeţean în şcoli, pentru participarea elevilor, profesorilor şi părinţilor la momentul festiv, s-a descoperit că alte câteva zeci de nume au fost, din păcate, omise de pe listă. Şi aceşti copii vor fi însă mâine după-amiază în sală.
Şcolile judeţului au obţinut în acest an unele dintre cele mai bune rezultate, elevul Alexandru Barbu, al Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, aducând chiar o medalie de aur de la Olimpiada Internaţională de Geografie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS