25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţierii şi-au cerut din nou drepturile

Ambulanţierii şi-au cerut din nou drepturile

Sindicaliştii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-au întâlnit, în weekend, la Căciulata, pentru a face bilanţul solicitărilor lor nerezolvate încă de Ministerul Sănătăţii şi pentru a stabili noi termene de graţie pentru şefi.

Ambulanţierii încă n-au obţinut din partea Ministerului Sănătăţii fondurile pentru plata asigurărilor CASCO la maşini, nu au ajuns cu nivelul sporurilor la 100%, cursurile pe care trebuie să le parcurgă nu sunt încă plătite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar banii necesari finanţării activităţii până la sfârşitul anului trebuie să vină. Toate sunt, în schimb, promisiuni reînnoite weekendul trecut, cu ocazia întâlnirii liderilor sindicatelor din Ambulanţă şi a managerilor serviciilor judeţene cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. N-a venit ministrul în persoană, nici secretarul de stat Raed Arafat, ci şi-au trimis subalternii, acestea fiind alte motive de nemulţumire, dar cel puţin subiectele arzătoare au fost repuse în discuţie şi s-a hotărât că răbdarea sindicaliştilor se poate prelungi, pe anumite teme, până la sfârşitul anului.
„Am stabilit să încheiem documentaţia şi notele de fundamentare pentru suplimentarea fondurilor necesare până la sfârşitul anului, pentru că în trimestrul ăsta am «mâncat» din cel viitor. A rămas în coadă de peşte discuţia privind plata cursurilor de prim ajutor de către CJAS, iar pentru asigurările CASCO la ambulanţă nu am primit nici un leu. Avem un termen scadent, 1 octombrie, pentru majorarea nivelului sporurilor la 100%, pentru că noi nu avem în prezent decât 75%“, a declarat secretarul federal al Federaţiei Ambulanţa, Ilie Tecuceanu, fost lider al sindicatului din Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.
Alte probleme luate în discuţie au vizat starea tehnică a ambulanţelor din dotare, stabilindu-se ca o echipă formată din cinci ingineri să vadă fiecare staţie şi să stabilească dacă ambulanţele produse de o anumită firmă, care la nivel naţional s-a semnalat că ar avea probleme, pot fi în continuare exploatate în trafic. „Am mai discutat de restanţele pe care fiecare judeţ le are la dotarea cu ambulanţe, iar pentru Olt aşteptăm să ni se livreze, cât de curând, încă 20 de maşini“, a mai spus Tecuceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS