20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLapte şi corn de 1 leu

Lapte şi corn de 1 leu

Toţi elevii şi preşcolarii care intră în programul guvernamental „Laptele şi cornul“ primesc produse de maximum un leu pe zi. Decizia a fost luată în urma selecţiei de oferte, iar pentru Valea Jiului o firmă din Gorj şi-a adjudecat licitaţia pentru distribuirea produselor de panificaţie în timp ce pentru restul judeţului, au fost desemnate două societăţi din Deva. Laptele ajunge la elevii din judeţul Hunedoara de la Alba sau Brad. Cel mai ieftin corn a fost adjudecat la Vulcan, unde acest produs costă 0,23 lei, în timp ce la şcolile din restul Văii Jiului, cornul are o valoare de 0,25 lei. La Deva, cornul costă mai mult de 0,3 lei, iar laptele a fost achiziţionat la 0,65 lei.

„În conformitate cu documentaţia depusă, toate societăţile care au participat la licitaţie sunt producători. Sunt acoperite toate zonele din judeţ privind distribuţia produselor lactate şi de panificaţie, iar societăţile declarate câştigătoare au distribuit produsele începând cu 15 septembrie“, susţin reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Până în prezent, nu au existat deficienţe în aprovizionarea cu aceste produse a şcolilor, dar au fost unităţi în care, cel puţin o zi, elevii au primit brânză topită, produs ce a fost interzis în alimentaţia copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS