14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManolache renunţă la Compania de Apă

Manolache renunţă la Compania de Apă

Managerul Companiei de Apă Oltul, Constantin Manolache, a declarat ieri că a luat în calcul renunţarea la funcţie, deşi nu înţelege motivele pentru care Primăria Slatina i-a cerut demisia.

 

OLT. În replică la dezvăluirile făcute marţi într-o conferinţă de presă de către primarul Slatinei, Darius Vâlcov, cu privire la situaţia financiară proastă înregistrată de Compania de Apă Oltul în primele şase luni ale lui 2008, dar şi la sumele exorbitante pe care managerul societăţii le încasează ca urmare a semnării, în aprilie, a unui nou contract de mandat, cel acuzat de management prost, Constantin Manolache, a declarat ieri că după discuţiile purtate cu reprezentanţii primăriei şi după publicarea în presă a declaraţiilor primarului, a luat în calcul înaintarea demisiei din funcţie.

„Nu înţeleg de unde toate discuţiile, pentru că acest contract de mandat a fost negociat cu reprezentantul AGA propus chiar de Minel Prina. După semnare, contractul a fost depus la Registrul Comerţului, iar după încheierea judecătorului a fost publicat şi în Monitorul Oficial“, a declarat Manolache.

 

„30% din fondul de salarii îi revin managerului“

Supărarea primarului Darius Vâlcov a pornit, se pare, de la prevederile din contractul de mandat, pe care chiar şi reprezentantul Slatinei în Adunarea Generală a Acţionarilor, Minel Prina, l-a văzut. „Am solicitat, imediat după semnare, să ni se arate acel contract, dar ni l-au pus la dispoziţie mult mai târziu. Nu e posibil ca 30% din fondul de salarii să meargă în buzunarele managerului. Compania a înregistrat pierderi de şase miliarde în primul semestru al anului, iar dumnealui a venit cu solicitarea să scumpim apa cu 42%, pentru a le acoperi. Nu vom fi de acord cu recuperarea pierderilor pe spinarea slătinenilor. La presiunea salariaţilor, a făcut o mărire de salariu de 10%, dar a concediat zece la sută din personal. Acesta este managementul performant al domnului Manolache“, a declarat primarul.

În replică, managerul Manolache declară că problema măririi preţului apei s-a pus încă de la începutul lunii martie, când în şedinţa Consiliului de Administraţie s-a analizat situaţia după primele două luni şi s-a observat că se înregistrează pierderi.

„Cum nici un primar din cele cinci localităţi n-ar fi fost de acord cu scumpirea apei înainte de alegeri, am convenit să discutăm problema ceva mai târziu. În iunie i-am reamintit domnului Ciocan, reprezentantul Primăriei Slatina în Consiliul de Administraţie, şi a promis că discută cu primarul. Se ştia de aceste pierderi, se ştia şi că nu pot fi recuperate decât prin creşterea preţului la apă, care nu mai fusese modificat de mai bine de doi ani. După ce s-a acceptat mărirea pentru populaţie cu doar 12%, am început să mai recuperăm. Acum noi am aplicat o mărire de 12% la populaţie şi 42% pentru agenţii economici, cum s-a aprobat în consiliu, şi din acest motiv s-ar putea să avem probleme, pentru că nu poţi vinde acelaşi produs cu două preţuri diferite“, a declarat Manolache.

Cât despre prevederile contractului de mandat, acestea sunt aceleaşi, a mai spus managerul, din modelul folosit de toţi şefii companiilor afiliate la Patronatul Apei. „Aş fi putut ca la nivelul din contract, care este cât al secretarului de stat, dar nu primul după ministru, să mai aplic o mărire de 75%, dar n-am făcut-o. De ce nu se interesează ce salariu are directorul de la Aceti, care conduce societatea consiliului local, sau ce maşină şi-a achiziţionat Aceti, dacă tot vorbesc despre Volkswagenul nostru! Domnul Ion Ion are salariul cu 600 de lei mai mic decât al meu, dar asta nu-i deranjează. N-am luat altă maşină pentru că la licitaţia pe SEAP nu s-au prezentat alţii, Loganul n-a venit“, a spus Constantin Manolache.

 

Şedinţă AGA în octombrie

 

La începutul lunii octombrie va avea loc şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, în care reprezentanţii Primăriei Slatina sunt hotărâţi să-l debarce pe Manolache de la cârma companiei. Se vehiculează deja şi numele posibililor înlocuitori, unul dintre acestea fiind cel al directorului executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS