13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGoran Bregovic - spectacol de 350.000 de lei

Goran Bregovic – spectacol de 350.000 de lei

OLT. Au mai rămas trei zile până la cel mai aşteptat moment artistic găzduit în acest an de Slatina. Goran Bregovic va fi prezent duminică seară în oraşul reşedinţă de judeţ al Oltului, pentru un concert de două ore, care se va desfăşura, cu începere de la 19.30, pe scena în aer liber amenajată pe strada Văilor, în sensul giratoriu din cartierul Steaua. Artistul nu a acceptat în deschiderea manifestării prezenţa nici unui interpret care nu este angajat în proiectul său, concertul fiind un spectacol integral Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra. Concertul pregătit slătinenilor este intitulat „Poveşti şi cântece de la nunţi şi înmormântări“.

Costurile evenimentului, au anunţat oficialii Primăriei Slatina, se ridică la 350.000 de lei, sumă acoperită în proporţie de 75% de organizatorul principal.

Artistul a solicitat condiţii de excepţie pe timpul şederii în Slatina, inclusiv pentru spaţiul amenajat în preajma scenei, care trebuie să aibă aer condiţionat. Nici detaliile tehnice n-au fost trecute cu vederea, specialiştii care se ocupă de sunet şi lumini cerând un anume tip de instalaţie. Bregovic va sosi în România pe 19 septembrie, iar în ziua concertului, la ora 13.00, va susţine la Casa Căsătoriilor o conferinţă de presă.

Acordurile balcanice marca Goran Bregovic au ajuns celebre graţie filmelor lui Emir Kusturica („Arizona Dreams“, „Underground“, „Vremea Ţiganilor“, „Regina Margot“). În ultimii ani, artistul a abordat şi alte proiecte ambiţioase, cum ar fi spectacole de teatru şi operă, dar nu a uitat muzica de film.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU