13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeorgia Dascălu, pe scenă la Londra

Georgia Dascălu, pe scenă la Londra

La cei 12 ani ai săi, Georgia Dascălu a cucerit cu melodiile sale publicul din România. Talentul fetei a ajuns să fie remarcat şi de britanici, copila urmând să participe, în octombrie, la un concurs internaţional de muzică şi dans, la Londra.

 

OLT. Georgia s-a născut la Slatina, pe 29 iunie 1996. Copilăria şi-a petrecut-o alături de bunicii săi, în comuna Cârlogani. Acum locuieşte în Bucureşti şi este elevă în clasa a VI-a la Liceul „Jean Monet“. Îşi aminteşte cu drag de locurile copilăriei, pe care le vizitează frecvent. În gospodăria bunicilor, de la Cârlogani, şi-a făcut micuţa artistă debutul la scenă deschisă. Urcată pe gard, Georgia cânta pentru trecători. Glasul ei îi cucerea, iar oamenii o aplaudau.

Conştienţi că au un copil talentat, părinţii au înscris-o pe Georgia la cursurile Şcolii Populare de Artă Bucureşti, secţia canto. Avea numai opt ani când a păşit încrezătoare în clasa cunoscutei soliste Silvia Dumitrescu. A continuat pregătirea la Clubul Copiilor Sectorului 6, sub îndrumarea Gabrielei Sauciuc Cicone, iar acum se pregăteşte cu artistul Cornel Fugaru.

 

Succese răsunătoare

 

Cu mult talent, dar şi cu muncă şi seriozitate, Georgia Dascălu a obţinut succese la mai multe festivaluri de muzică uşoară pentru copii. La ediţia din acest an a Festivalului Mamaia Copiilor a obţinut Marele Trofeu şi premiul I la secţiunea „Creaţie“, cu piesa compusă de George Natsis, pe textul Mirelei Fugaru. Talentul fetei a fost remarcat de Corina Chiriac şi de Viorel Gavrilă, care au fost membrii juriului în concursul televizat „Fresh Mania“, organizat în vara anului trecut la postul Naţional TV. La acest concurs, Georgia a obţinut Marele Premiu, uimind auditoriul cu piesa „Un albastru infinit“, din repertoriul renumitei Angela Similea. În festivaluri precum „Ursuleţul de Aur“, „Ti Amo“, „Delfinul de Aur“, „Ministar Cireşar“ sau „Fulg de Nea“, tânăra interpretă a strălucit. Anul acesta a participat la concursul televizat „Ploaia Steluţelor“, unde a interpretat piese din repertoriul lui Celine Dion, clasându-se pe locul III.

La Finala Naţională pentru Eurovision Junior 2008, Georgia Dascălu a fost favorita publicului, obţinând locul I la puncte. Notele acordate de juriu au făcut însă ca fata să nu reprezinte România în Finala Eurovision din Cipru.

 

A cucerit juriul

 

Premiile câştigate şi aprecierea publicului i-au dat încredere copilei, care şi-a dorit ca piesele ei să depăşească graniţele ţării. Astfel, cu optimism, a participat luna trecută la preselecţia pentru participarea la un concurs de muzică şi dans din Anglia. A cucerit juriul, care a decis ca Georgia Dascălu să urce pe scena concursului ce va avea loc la Londra. Pe 1 octombrie, tânăra olteancă va cânta pentru spectatori din lumea întreagă. Are o voce de excepţie, un chip angelic, este o fire ambiţioasă şi muncitoare. Cu aceste calităţi, Georgia speră să cucerească lumea muzicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS