16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegeri cu dureri de cap pentru primari

Alegeri cu dureri de cap pentru primari

Ziua de ieri nu a fost plăcută pentru primarii doljeni prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural lărgit. Edilii au fost somaţi de autorităţi să-şi plătească datoriile restante din alegeri şi au primit interdicţie de a pleca în concedii sau deplasări externe pe toată durata campaniei electorale pentru parlamentare.

Instruirea primită pentru alegerile din 30 noiembrie nu le-a picat deloc bine edililor doljeni, care au avut parte ieri numai de veşti proaste. Un prim motiv de supărare a fost muştruluiala trasă de prefectul Silviu Dumitru administraţiilor locale care nu au plătit până acum indemnizaţiile pentru membrii birourilor de circumscripţie sau ai secţiilor de votare, înaltul funcţionar public menţionând că este „ruşinos“ faptul că oamenii care au avut grijă ca alegerile să se desfăşoare corespunzător nu au primit nici un leu pentru munca prestată. „Fac un apel către cele 37 de localităţi care nu au onorat nici până acum plăţile pentru membrii comisiilor de votare. Este ruşinos că oamenii aceştia nu şi-au primit banii“, a spus prefectul, acesta precizând, la auzul vociferărilor din sală, că membrii comisiilor trebuie plătiţi în funcţie de orele şi zilele pontate, iar în cazul în care nu există o astfel de evidenţă, supraveghetorii din alegeri vor primi bani pentru toată perioada alegerilor.

 

Deplasarea la Campionatul de Wushu, „sabotată“ de prefectură

 

Mai-marii judeţului i-au anunţat pe primari şi viceprimari că trebuie să renunţe la concedii sau la deplasări externe în campania electorală şi le-au recomandat acestora să pună interdicţie la vacanţe şi pentru angajaţii care se ocupă direct de pregătirea alegerilor.

„Vă rugăm să sistaţi concediile pentru persoanele implicate direct în pregătirea alegerilor în intervalul 30 octombrie-30 noiembrie. În această perioadă, primarii, viceprimarii şi secretarii primăriilor nu vor pleca în concedii de odihnă sau deplasări externe“, a spus subprefectul Ionel Ciobotea.

Deşi majoritatea edililor-şefi nu au planificate concedii în luna noiembrie, vestea dată ieri de subprefectul Ciobotea va afecta cel puţin o parte a conducerii Primăriei Craiova, care are programată în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie o deplasare în China la Campionatul Mondial de Wushu. Spre bucuria edililor prezenţi în sală, autorităţile au precizat că toate cheltuielile pentru alegeri, inclusiv indemnizaţiile celor care vor fi implicaţi în activitatea de votare, vor fi suportate de ministerul de resort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU