10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVânzători de maşini furate

Vânzători de maşini furate

Poliţiştii mehedinţeni au depistat pe raza judeţului mai mulţi tineri care intenţionau să vândă două maşini, după ce le împrumutaseră de la diferite firme.

 

Doi tineri, din judeţul Vâlcea, au fost depistaţi la începutul săptămânii de poliţiştii de frontieră severineni în timp ce încercau să vândă un autoturism aparţinând unei firme de închirieri auto. Maşina, o Skoda Octavia Tour, în valoare de 10.000 de euro, avea numere de înmatriculare false. „În cadrul unei acţiuni transfrontaliere pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră severineni din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au oprit în trafic, la intrarea în localitatea Cujmir, un autoturism Skoda Octavia, înmatriculat în Franţa, despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat. Oamenii legii au constatat că tânărul care se afla la volanul maşinii, Dan B., de 21 de ani, din judeţul Vâlcea, nu poate prezenta actele reale ale autoturismului, iar numerele de înmatriculare erau false“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Conducătorul auto a declarat că a închiriat maşina de la o firmă din Râmnicu Vâlcea pentru două zile, i-a pus numere de înmatriculare false şi intenţiona să o vândă fără forme legale în localitatea Cujmir cu suma de 3.000 de euro. Autovehiculul a fost indisponibilizat de poliţiştii de frontieră, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere false de înmatriculare şi tentativă de înşelăciune.

La sfârşitul săptămânii trecute, alţi doi tineri, din Târgu Jiu, care intenţionau să vândă un Ford Focus fără a deţine nici un act al maşinii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că autoturismul provenea de la o firmă de leasing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS