19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist comunitar, ameninţat cu pistolul

Poliţist comunitar, ameninţat cu pistolul

MEHEDINŢI. Alexandru Radu Bunghescu, de 19 ani, din Timişoara, se plimba vineri seară cu maşina prin Drobeta Turnu Severin. La un moment dat, a vrut să parcheze pe platoul din faţa Palatului Cultural „Teodor Costescu“, acolo unde a doua zi dimineaţă autorităţile se pregăteau pentru Ziua Pompierilor.

La solicitarea pompierilor, la faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti comunitari, însă, la vederea acestora, tânărul a devenit recalcitrant şi i-a ameninţat cu un pistol cu bile din cauciuc.

Agentul Sebastian Crăcănete, de la Poliţia Comunitară Drobeta Turnu Severin, a încercat să poarte o conversaţie calmă cu proprietarul BMW-ului, însă Bunghescu a început să-i adreseze injurii.

„Poliţistul comunitar s-a deplasat către conducătorul auto al BMW-ului, cu numărul de înmatriculare NEA-473, pentru a-l redirecţiona să parcheze în alt loc decât platoul respectiv. În acel moment, şoferul a devenit recalcitrant şi, în timp ce adresa injurii şi expresii jignitoare la adresa poliţistului, a scos din torpedou un pistol pe care l-a îndreptat către organul de ordine. Bărbatul s-a calmat la rugăminţile unei tinere care îl însoţea, după care au părăsit zona. A fost anunţată Poliţia Municipală şi, în urma unor filtre comune, s-a reuşit, în jurul orei 3.00, prinderea şi identificarea conducătorului auto“, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Drobeta Turnu Severin, inspectorul principal Luria Mărţuică.

După ce maşina acestuia a fost percheziţionată, poliţiştii au găsit un pistol cu bile de cauciuc, o sabie şi două bâte de base-ball.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, Carin Sică, tânărul nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal. Pentru incidentul cu arma, el a scăpat cu o amendă contravenţională, deoarece nu-şi ridicase permisul de portarmă, dar avea autorizaţie eliberată de IPJ Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS