19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrări întârziate în sălile de clasă

Lucrări întârziate în sălile de clasă

MEHEDINŢI. Dintre cele 130 de unităţi de învăţământ verificate în luna septembrie de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Mehedinţi pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare, doar 23 au îndeplinit condiţiile impuse de normele igienico-sanitare necesare avizării activităţilor în anul şcolar 2008-2009.

Directoarea ASP Mehedinţi, Stela Firu, a spus că inspectorii nu au dispus măsura scoaterii din circuit a celor 107 unităţi cu probleme din punct de vedere igienico-sanitar, pentru a nu perturba începerea anului şcolar la 15 septembrie, dar că au somat administraţiile locale ca, în termen de trei zile, să finalizeze lucrările care se execută în sălile de clasă. „Începând cu 15 septembrie, până pe 1 octombrie, vom demara un nou control pentru a constata dacă acestea s-au conformat şi elevii îşi pot desfăşura normal procesul de instruire. Dacă vom depista în continuare abateri, vom lua măsurile corespunzătoare“, a spus directoarea ASP Mehedinţi, Stela Firu.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în cele 30 de şcoli care, din cauza nefinalizării lucrărilor de reparaţii, nu şi-au deschis porţile la 15 septembrie, elevii fiind mutaţi în alte săli pentru începerea noului an şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS