13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocaş de cult, în pericol de incendiu

Locaş de cult, în pericol de incendiu

MEHEDINŢI. Biserica „Sfântul Ilie“ din municipiul Drobeta Turnu Severin, supranumită şi „Biserica de carton“ din pricina materialelor prefabricate din care este construită, a fost la un pas de a fi mistuită de un incendiu izbucnit duminică noapte, în jurul orei 00.30. Incendiul a pornit în locul unde credincioşii aprind lumânări şi, în ciuda ploii, flăcările începuseră să se propage către locaşul de cult. Pompierii au fost alertaţi de severinenii care locuiesc în zonă, blocurile fiind despărţite de biserică doar de o alee de doi metri.

„Am ieşit pe terasă şi am văzut foc mare. Am intrat repede în casă şi l-am chemat pe soţul meu, apoi am anunţat pompierii pentru că ne-a fost frică să nu ajungă flăcările în biserică şi la noi. Deşi ploua destul de tare, focul ardea“, a spus Iulia Anghel, o locatară din zonă.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi 20 de subofiţeri.

„Din primele cercetări a reieşit că focul a pornit din locul destinat aprinderii lumânărilor de către credincioşi. Inexplicabil rămâne faptul că, în toiul nopţii, acestea erau aprinse, mai ales că în zonă s-au produs precipitaţii intense“, a spus purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS