14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUE investeşte încă nouă milioane de lei pentru beneficiarii PNDR

UE investeşte încă nouă milioane de lei pentru beneficiarii PNDR

Alţi zece beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) din judeţul Olt îşi vor moderniza exploataţiile agricole cu bani nerambursabili atraşi de la Uniunea Europeană.

OLT. Ei au semnat săptămâna trecută contractele de finanţare cu Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Beneficiarii din Olt au fost selectaţi în raportul din luna aprilie. După semnarea contractelor de finanţare cu APDRP, se va derula procedura de achiziţie. Fondurile europene au fost acordate pentru modernizarea exploataţiilor agricole, achiziţia de tractoare, maşini şi echipamente agricole, cât şi pentru modernizarea fermelor. „Beneficiarii selectaţi în aprilie au semnat contractele de finanţare şi în continuare se va derula procedura de achiziţie. Cei zece beneficiari sunt din Slatina, Bucinişu, Oporelu, Spineni, Poboru, Scorniceşti, Tia Mare, Cungrea şi Şerbăneşti“, a spus Constantin Oprea, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Olt.

Finanţarea nerambursabilă este de 50% din valoarea totală a proiectelor depuse. Valoarea totală a proiectelor care vor primi sprijin financiar de la UE este de 18.249.060 de lei. Opt dintre beneficiarii selectaţi vor primi 50% sprijin nerambursabil. Un beneficiar din Scorniceşti şi altul din Cungrea vor primi sprijin de la UE în proporţie de 55% din valoarea eligibilă a proiectelor pentru că au vârsta de până în 40 de ani, în baza Măsurii 121. Un singur beneficiar din localitatea Tia Mare a solicitat banii europeni pentru modernizarea unei ferme legumicole.

La începutul acestei luni, un beneficiar al Măsurii 322 din judeţ a primit avizul pentru a demara investiţia. Este vorba de un proiect în valoare de 8.600.000 de lei pentru înfiinţarea unor reţele de alimentare cu apă şi canalizare pentru trei sate, Davideşti, Cuza Vodă şi Profa.

Luna trecută, alţi zece beneficiari din judeţ, care au depus proiecte la OJPDRP în martie, au semnat contractele de finanţare cu APDRP, prin Măsura 121, absorbind peste trei milioane de de euro nerambursabili pentru achiziţii de utilaje agricole.

Maria PĂUN

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS