17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalWC-urile publice din Slatina, nefuncţionale

WC-urile publice din Slatina, nefuncţionale

La mai bine de trei ani de la prima încercare de a găsi un administrator pentru WC-urile publice din Slatina, oraşul se confruntă cu aceeaşi problemă.

În 2005, primăria propunea 12 amplasamente pentru montarea unor WC-uri publice. Achiziţia chiar s-a realizat, urmând ca acestea să fie predate administratorului care va câştiga licitaţia. „Am făcut până acum patru, cinci licitaţii, nici nu mai ştiu, doar că n-am găsit pe nimeni interesat să preia acest serviciu. Fără un administrator, nu le putem pune în funcţiune. Oricum, părerea mea este că nici nu vor funcţiona vreodată, pentru că alta este soluţia, nu aceste WC-uri semiecologice, dacă pot să le spun aşa“, a declarat zilele trecute viceprimarul Slatinei, Ana Anghel.
Cum municipalitatea nu a reuşit până acum să vină cu o ofertă tentantă, a început să strângă WC-urile prost amplasate. „Am renunţat la cel dinspre uzina de aluminiu, iar aceeaşi hotărâre am adoptat-o şi pentru cele două WC-uri din gară, care au fost devastate de persoane rău-intenţionate. Singurele care funcţionează, în afara celor din pieţe, de care răspunde personalul de acolo, sunt cele din Parcul Piteşti“, a mai spus Anghel.
De câteva zile au dispărut, în urma sesizărilor venite de la cetăţeni, şi cele două WC-uri de lângă Poştă, care n-au funcţionat niciodată, dar care deveniseră paravan pentru cei „loviţi“ de nevoi fiziologice. Încă nu există o soluţie nici pentru punerea în funcţiune a grupului sanitar din vecinătatea Direcţiei Muncii, aflat „în conservare“ de ani buni, dar nu şi în proprietatea primăriei. De altfel, acesta a funcţionat mai puţin de două săptămâni, timp în care angajata care se ocupa de îngrijirea lui a reuşit să strângă doar câţiva lei. Alte luni bune a fost păzit, în trei schimburi, de gardieni publici. Şi aceştia au renunţat la obiectiv după o vreme. Zona, deşi foarte aglomerată, pentru că aici funcţionează aproape zece instituţii publice, plus cabinete ale medicilor de familie, are în continuare de suferit. „Am pus problema să preluăm şi acest WC, dar asta, numai în momentul în care vom reuşi să le dăm pe toate în administrare“, a încheiat viceprimarul Ana Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS