36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu va avea depozit ecologic

Târgu Jiu va avea depozit ecologic

În municipiul Târgu Jiu va funcţiona din octombrie unul dintre cele mai moderne depozite ecologice din România. Investiţia se ridică la 16,3 milioane de euro.

Târgu Jiu va avea una dintre cele mai moderne gropi de gunoi din România. Lucrările la noul depozit ecologic au început pe 31 martie anul acesta, iar inaugurarea primei celule se va face la începutul lunii octombrie. „Noua groapă de gunoi a municipiului Târgu Jiu este amplasată pe Dealul Calului din zona Bârseşti. Depozitul ecologic are o suprafaţă de 20 de hectare şi va avea opt celule a câte 2,5 hectare fiecare. Terenul a fost concesionat pentru 20 de ani firmei din Austria, care se ocupă de construcţia depozitului ecologic. Altă firmă se va ocupa de selectarea şi transportul gunoiului“, a declarat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu Jiu.
La noul depozit ecologic vor fi angajate 20 de persoane, majoritatea ca deservenţi de utilaje, dar şi ca lucrători la sortare şi procesarea deşeurilor.

Staţie de tratare a apei reziduale

În curând, la Bârseşti va fi construită şi o staţie de tratare a apei reziduale rezultate din gunoiul menajer şi din apa de ploaie.
„La începutul lunii octombrie, va fi inaugurată prima celulă a depozitului. Apoi va fi construită şi o staţie de tratare a apei reziduale, aceasta fiind o investiţie separată. Pe parcurs va fi realizată o staţie de sortare. Ne-ar fi de ajutor dacă oamenii vor înţelege că este foarte important să sorteze gunoiul. Asociaţiile de locatari ne-ar putea ajuta în această problemă“, a adăugat Marius Ionescu.
O celulă a depozitului va fi funcţională trei ani, iar din al doilea an de funcţionare vor începe lucrările la cea de-a doua celulă.  Vreme de 20 de ani, gorjenii îşi vor depozita deşeurile la Bârseşti.
„Este un lucru extrem de bun pentru tot judeţul, căci şi locuitorii din împrejurimi vor beneficia de acest depozit ecologic“, a spus Marius Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS