19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj face licitaţie sub acoperire pentru ISU

CJ Dolj face licitaţie sub acoperire pentru ISU

Autorităţile doljene intenţionează să construiască un nou sediu pentru Inspecţia Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, dar nu au suflat o vorbă despre proiectul în valoare totală de aproape două milioane de lei.

Seria licitaţiilor ţinute mai mult sau mai puţin la secret de Consiliul Judeţean Dolj continuă azi cu procedura de atribuire deschisă în vederea construirii unui sediu nou pentru Inspecţia Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la jumătatea lunii august, dar autorităţile au tăcut mâlc atunci când a venit vorba de proiectul în valoare de aproape două milioane de lei fără TVA. Concret, autorităţile vor să construiască pe terenul pe care îl deţin în strada Păltiniş nr. 23 un nou sediu pentru fosta Protecţie Civilă, dat fiind faptul că vechea clădire în care funcţiona instituţia şi era situată la aceeaşi adresă a fost retrocedată foştilor proprietari, iar chiria percepută de aceştia nu era una modică pentru bugetul CJ.

Sediul ISU, în „planuri  şi discuţii“

Potrivit anunţului publicat în SEAP de responsabilii CJ, câştigătorul licitaţiei deschise va încheia cu autorităţile un acord-cadru, prin care acceptă să facă lucrarea, primind banii în trei tranşe, în funcţie de alocaţia bugetară. Valoarea primului contract, aşa cum este specificată în anunţ, se ridică la 840.000 de lei.
Planurile consiliului judeţean, instituţie în conducerea căreia se află de două luni, sunt însă o necunoscută pentru vicepreşedintele Cristi Iovan, care, întrebat de reporterul GdS despre investiţia consistentă făcută de administraţia judeţeană pentru ISU, a spus că ridicarea unui nou sediu pentru Inspecţia Prevenire este la stadiul de „discuţii şi planuri“ pentru că nu sunt bani.
„Deocamdată, nu se pune problema unui sediu pentru ISU, sunt doar discuţii şi planuri pentru că nu avem fonduri“, a declarat Iovan. Carevasăzică, fără să-i spună şi proaspătului şef din consiliul judeţean, reprezentanţii executivului însărcinaţi cu investiţiile au scos la licitaţie lucrarea. Precizăm că ofertele depuse de antreprenorii interesaţi de lucrare vor fi deschise pe 15 septembrie la sediul CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII