24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpărgător de maşini, prins de jandarmi

Spărgător de maşini, prins de jandarmi

O patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova a reţinut un tânăr de 19 ani, care spărgea maşini pentru a sustrage detectoare radar. Jandarmii care treceau prin apropierea intersecţiei străzilor Ştefan cel Mare şi Şerban Vodă au auzit ieri-dimineaţă, în jurul orei 3.30, un zgomot de geam spart şi sunetul unei alarme de maşină. Ei s-au deplasat la faţa locului şi au găsit un Volvo care avea geamul portierei stânga faţă spart şi alarma pornită.

În momentul apariţiei acestora, un tânăr a fugit de lângă autoturism, însă după aproximativ 200 de metri a fost reţinut de jandarmi, care l-au legitimat, stabilind că se numeşte Sorin Mihail Stăvaru, de 19 ani, din comuna Izvoare, judeţul Dolj. Asupra lui au fost găsite două detectoare de radar, cablurile de alimentare şi suporturile de prindere.

Tânărul a mărturisit că a folosit pentru spargerea geamurilor maşinilor o bucată de bujie, pe care a legat-o cu o sfoară de aproximativ un metru lungime. În aceeaşi noapte, a spart un Espero parcat în zona restaurantului Mc Donald’s, din care a sustras un detector radar.

Al doilea detector l-a furat dintr-un Renault Laguna, iar în momentul în care a fost surprins de jandarmi tocmai spărsese geamul autoturismului Volvo, din care a reuşit să sustragă doar cablul de alimentare şi suportul de prindere.

Jandarmii au identificat toate părţile vătămate, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 5.000 de lei, iar bunurile sustrase şi găsite asupra făptuitorului au fost înapoiate proprietarilor de drept.

Conform reprezentanţilor GJM Craiova, pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII