13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMotociclete confiscate

Motociclete confiscate

Trei motociclete semnalate ca fiind furate din Italia au fost indisponibilizate în ultima lună de angajaţii Poliţiei de Frontieră Turnu Severin şi de Detaşamentul de Intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi.

Motocicletele mărcile Hyosung, Suzuky şi Aprilia, cu capacităţi cilindrice de peste 650 cm cubi, au o valoare totală de peste 15.000 de euro.

„Ieri, în cadrul unei acţiuni transfrontaliere pe linia combaterii traficului internaţional de autovehicule furate, poliţiştii au oprit, la intrarea în municipiul Turnu Severin, o motocicletă marca Hyosung înmatriculată cu număr de moped, despre care aveau date că este furată din Italia. Poliţiştii de frontieră au constatat că acela care o conducea, Vasile U., de 56 de ani, din Turnu Severin, nu putea prezenta un document sau o procură care să ateste că este proprietarul autovehiculului sau că îl poate folosi“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Continuând cercetările şi efectuând verificări suplimentare prin Punctul de Contact Oradea, poliţiştii de frontieră au stabilit că autovehiculul figurează ca fiind furat din Italia pe 27.05.2008 şi are o valoare de 21.000 de lei.

Motocicleta a fost indisponibilizată, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiată proprietarului de drept.

În ultima lună, poliţiştii de frontieră din Biroul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au indisponibilizat două motociclete mărcile Suzuky şi Aprilia, conduse de Jean S., de 21 de ani, şi Alexandru B., de 20 de ani, ambii din Turnu Severin. Cei doi tineri nu au putut prezenta documente care să ateste că sunt proprietarii motocicletelor pe care le conduceau. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră severineni au concluzionat că motocicletele au fost furate în anul 2007 din Italia şi au o valoare de 29.000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar faţă de cei doi tineri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS