14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAplicaţie cu morţi şi răniţi

Aplicaţie cu morţi şi răniţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ a simulat ieri-dimineaţă un grav accident feroviar în judeţul Mehedinţi.

 

Un tren care transporta trei vagoane de amoniac a lovit un autobuz cu călători, care a rămas blocat la o trecere de cale ferată din comuna Şimian. Locomotiva a izbit cu putere autobuzul şi, după ce l-a târât aproape 50 de metri, s-a oprit într-un stâlp de înaltă tensiune. Pasagerii din autobuz au fost aruncaţi prin geamuri, iar trei au rămas încarceraţi între fiarele contorsionate, pierzându-şi viaţa. 15 persoane au fost rănite. Sute de locuitori ai comunei Şimian au fost intoxicaţi cu amoniac, localitatea fiind evacuată de forţele de ordine.

Pentru acest exerciţiu au fost desfăşurate importante efective ale jandarmeriei, pompierilor, poliţiei şi voluntari, pentru a testa timpii de reacţie ai forţelor speciale de intervenţie. „Această aplicaţie este un lucru benefic pentru noi, pentru ca atunci când o să ne confruntăm cu o astfel de situaţie să ne putem descurca. Sperăm să nu avem vreodată parte de asemenea dezastre. Astăzi am avut ocazia să ne testăm şi a ieşit bine“, a spus inspectorul CFR Vasilică Virgil. „Este una dintre cele mai reuşite aplicaţii la care ISU «Drobeta» a participat. Am muncit foarte mult, dar a fost pe măsură. Oricum, eu nici nu mă aşteptam la alt rezultat. Noi suntem pregătiţi, dar sperăm să nu avem parte de asemenea dezastre“, a declarat şi Florentin Dragomir, inspector adjunct la ISU „Drobeta“.

Localnicii au privit ca la teatru, deşi unii dintre ei, la început, au crezut că într-adevăr s-a întâmplat ceva rău. „Ne-au anunţat că o să fim evacuaţi pentru că au o aplicaţie. E foarte bine că se întâmplă asta, pentru că am avut şi noi parte să vedem ceva deosebit“, a spus un localnic.

Alţii au spus că, dacă era real, nu fugeau din faţa dezastrului şi încercau să vină în sprijinul autorităţilor. „Dacă, Doamne fereşte, era real, noi nu fugeam, ne duceam să-i ajutăm pe răniţi“, a mai spus o localnică din Şimian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII