13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA înşelat 15 bănci şi a furat 600.000 de lei

A înşelat 15 bănci şi a furat 600.000 de lei

O fostă învăţătoare din Mehedinţi a reuşit să înşele mai multe bănci şi persoane fizice cu acte false, obţinând în urma împrumuturilor peste 600.000 de lei.

MEHEDINŢI. Florentina S., din Drobeta Turnu Severin, a păcălit, în perioada 2005-2007, 27 de persoane, folosindu-se de numele şi datele lor pentru a împrumuta de la mai multe instituţii bancare şi nebancare importante sume de bani. „Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Serviciul Cercetări Penale din cadrul IPJ Mehedinţi efectuează cercetări faţă de 27 de persoane. Acestea, în perioada 2005-2007, au contractat împrumuturi de la mai multe instituţii financiare, bancare şi nebancare (în lei şi în euro), folosind adeverinţe de venit, cupoane de pensie, decizii de pensionare, facturi la utilităţi, carnete de muncă şi cărţi de identitate falsificate. Oamenii legii au stabilit că Florentina S., de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin, racola diferite persoane şi, ulterior, falsificând şi punând la dispoziţia acestora actele necesare obţinerii creditelor, se deplasa împreună cu titularii la unităţile respective, de unde luau împrumutul. La ridicarea creditului, persoanei care îl contracta îi revenea aproximativ 10% din valoarea acestuia, restul sumei ajungând la coordonatoarea reţelei. Folosind această metodă, au fost contractate 60 de împrumuturi de la 15 instituţii financiare, bancare şi nebancare, atât de pe raza judeţului Mehedinţi, cât şi a altor judeţe, valoarea prejudiciului ridicându-se la peste 600.000 de lei“, a declarat Dumitru Mirel, inspector principal cercetări penale la IPJ Mehedinţi.

 

Fostă preşedintă a organizaţiei de tineret a PNŢCD

 

Cadrul didactic a profitat de faptul că a fost preşedintă la tineretul PNŢCD şi a luat toată arhiva de date a formaţiunii, pe care a folosit-o pentru a falsifica adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi cărţi de muncă. Ea nu s-a oprit aici. A falsificat şi ştampilele unor firme mari, creând cărţi şi contracte de muncă false. Mai mult, a falsificat şi actele a două apartamente, pe care le-a lăsat gaj. „Poliţiştii au mai stabilit că Florentina S., falsificând actele de proprietate a două apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin, a intabulat în fals dreptul de proprietate al acestora şi, ulterior, a obţinut împrumuturi de la persoane fizice în valoare de 33.000 de euro, garantând cu cele două imobile. În cauză au fost reţinute cinci persoane care urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă, iar alte cinci vor fi prezentate aceleiaşi instituţii cu propunerea măsurii de obligare de a nu părăsi localitatea“, a declarat comisarul Costin Tuică, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS